Merkurius Veckobrev v.38

 

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

Efter att det i förra veckan inte var så många i skolan på grund av förkylning, känner vi nu att det äntligen börjar bli som vanligt under lektionerna igen. 

Alla de olika ämnena har redan påbörjat olika intressanta projekt och lektionsuppgifter. Under mentorstimmen fokuserade vi på att förbereda oss och våra dokument i schoolsoft. Vi har också förberett våra presentationer för utvecklingssamtalen för nästa vecka.

 

Veckan som kommer:

IUP & utvecklingssamtal:

Hemma ni kan börjar kolla på era gamla mål. Ni kan använda dokumentet i Schoolsoft och skriva era ideer där. Samtalen bokas i Schoolsoft och mötet kommer att vara digital via Google meet (se mer info i Schoolsoft/bokning).

Länk till mötet kommer att finnas i Schoolsoft.

 

Prao

Merkurius kommer att ha prao under v.48. Vi återkommer inom kort med mer information, men börja diskutera hemma och hör/se er gärna om efter platser att vara på. Ni föräldrar får gärna höra av er om ni kan tänka er att ta emot prao-elever då det alltid behövs platser. 

Praoblankett finns här för att ladda ner.

 

Vaccination difteri, stelkramp, kikhosta                                                                                                                                     

Skolsyster Judith har skickat ut information om erbjudande om kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta. Vaccineringen kommer att ske onsdag 20/10. För er som tänker att ert barn ska ta vaccinet behöver en blankett fyllas i som finns på schoolsoft och den ska sedan lämnas till Judith, mentorer eller expedition. Om du inte har möjlighet att skriva ut har vi några exemplar hos oss mentorer. Blankett finns som en nyhet i Schoolsoft.

 

Föräldramöten:

Vi har våra 2 planerade föräldramöten och vi fortsätter påminna om dessa. Hör gärna av er om ni har frågor ni vill lyfta! Även dessa vill vi hålla lite öppet för ev fysiskt möte!

13/10 – Ordinarie föräldramöte

10/11 – Möte med SYV – kick off för vårt jobb runt gymnasievalet!

 

Kommande datum:

27/9 – utvecklingssamtal på mentorstiden

29/9 – utvecklingssamtal heldag

12/10 – Merkurius grön Livskunskap fm

13/10 – Ordinarie föräldramöte

13/10 – eleverna slutar kl.13

19/10 – Orientering Ladan

20/10 – Vaccination Judith

26/10 – Merkurius röd Livskunskap fm

v 44 – Höstlov

10/11 – Föräldramöte med SYV

 

Trevligt helg!

 

/mvh Merkuriusteamet