Merkurius veckobrev v.39

Hej Merkurius!

 

VECKAN SOM VARIT

Denna vecka började vi med teaterbesök på Gustavsbergsteatern för båda klasser. Teatern heter Millas Mirakel och var om en rymdodysée: “En isande kall vinternatt möter Milla en högst osannolik figur. En enhörning. Och precis som myten säger går Millas drömmar, till och med de hon glömt att hon hade, i uppfyllelse…”.

På mentorstimmen hade vi kamratstödjarmöte och Husråd.

Under mentorstimmen lyfte vi Ladan – att ta hand om möbler, klassrum och material samt att kasta all skräp i papperskorgarna. Vi tog även upp att klasserna går till matsalen innan sin mattid vilket skapar alldeles för långa köer och på vissa dagar blir det kaos. Ni behöver hålla er utanför Storgården tills eran mattid börjar.
Vi lyfte även att det är vissa salar på skolan som elever inte får vara i utan vuxen: dessa är NO-salarna, Slöjdsalen, Hemkunskapssalen och idrottsalen. Vilket betyder att ni inte får hänga i NO salarna på era raster innan/mellan lektionerna eller lunch.

Föräldramöte
I onsdags hade vi och vårdnadshavarna terminens föräldramöte. I fokus var det klassresan och hur klassen ska starta igång insamling av pengar (läs mer nedan). Vi tackar alla som kunde komma.
Vi kommer att lägga ut protokollet på SchoolSoft så snart som möjligt.

VECKAN SOM KOMMER

På måndagens mentorstimme kommer vi att ha prisutdelning för Lemshagaspelen, priser kommer ges till tävlarna som vann grenar och till klassen som vann hela spelen! Efter det kommer vi att ha ett kort besök från Ingarö-församling som vill informera oss om konfirmationsundervisning och konfirmationsläger.

Klassresa
På måndagens mentorstimmen kommer vi att ta tag i vilka aktiviteter ni vill göra för att samla in pengar till klassresan. Prata lite hemma och tänk på vad du skulle vilja göra för att samla pengar till klassresan!

Annars är det en vanlig skolvecka!

ÖVRIG VIKTIG INFO

Påminnelse: Mobilförbud i Storgården
Det är total mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Påminnelse: Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen markerade med vad man ska kasta vart.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

VIKTIGA KOMMANDE DATUM
onsdag 5/10 – Föräldrakoordinator möte
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
21/10-23/10 – Gymnasiemässa (inget organiserad av skolan för åk8)
v.44 – Höstlov

Ha en trevlig helg!
/Maggie, Ann, Henrik och Johan

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']