Merkurius veckobrev v.40

Hej alla Merkuriusar!

 

Tack för ytterligare en bra vecka! Klassen fortsätter jobba på bra, har fin stämning och gruppen når fina studieresultat. Heja er! Tack också för positiv respons på utvecklingssamtalen. Vi mentorer fortsätter kommande vecka att återkoppla till alla som höll sina samtal själva.

 

Normer och värden, arbetsro

Teambuilding är viktigt och värdefullt! På torsdag går vi till skogs igen – mot trevligt umgänge, friluftsliv och härliga skogsupplevelser bland trolsk urskog och på vidsträckt myr. Vi kommer vandra, göra upp eld på olika sätt och grilla korv samt något litet sött. Se mer om när och var på schoolsoft. Tanken med detta är ju att både njuta natur och friluftsliv samt svetsa vår grupp ännu starkare samman.

Vad gäller arbetsro och lugn i skolan så börjar det bubbla och hända lite grejer titt som tätt, så innan det pyser över vill vi påminna om att:

*Låt lek ske på rasterna – hjälp varandra och oss pedagoger att hålla fokus på lektionstid. Tillsammans når vi längre. Skratta – ja! Busa – nej!

*Delta bara i lekar/bus som är roligt för alla inblandade

*Fotografera ingen annan utan den personens vetskap

 

Matte och NO

På matten jobbar vi med negativa tal och tidszoner. På bilderna klassens brainstorming kring olika tillfällen som kräver negativa tal och en diskussion kring”Går det att resa iväg och landa vid samma tidpunkt som man avreste?”.

Filmen ”En obekväm sanning” från klassens födelseår 2006 väckte många intressanta och både djupa och fina tankar på NO:n. Tack för att ni delar med er – även om jag vet att glasspinnedragning är jobbigt för flera. Det är enormt värdefullt att höra många olika röster i klassrummet. Filmen handlar om forskning kring klimatförändringar. Efteråt har vi diskuterat både vad diagrammet som sträcker sig 650 000 år bakåt egentligen visar, vad man kan förutspå kring kommande klimat, hur orkaner påverkas av varmare vatten och varför värmeböljor över 38 grader är så jobbiga för oss människor. Intressanta diskussioner. Vi har också inlett ett arbete om celler med att titta på dem i mikroskop och läsa och se film på NE som är vårt nya digitala läromedel.

 

 

Kommande händelser:

V 41 5/10 mån Livskunskap Merkurius grön (se schoolsoft)

V 41 To Friluftsliv 13 – 18 – du behöver vattenflaska, kläder för väder, bra skor att gå i och en frukt/mellis. En ficklampa och ett sittunderlägg kan också vara bra att ha. (Kompledigt ges tor em 22/10)

V 42 12/10 mån Livskunskap Merkurius röd (se schoolsoft)

V 42 16/10 fre Orientering Friluftsdag

V 44  Höstlov

 

Med önskan om en härlig helg och kommande vecka! /mentorsteam Merkurius

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.