Merkurius Veckobrev v.41

 

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

Vi började veckan med mentorstimme där vi fick ett kort besök av vår skolkurator som delade med sig av lite information. Sedan gjorde vi tillsammans en aktivitet som ledde till en intressant diskussion om rättvisa i olika omständigheter, i skolmiljön eller i samhället.

 

På tisdagen gick merkurius grön till Ingarö församlingsgård för att ha livskunskap. Under detta tillfälle fokuserade vi på olika relevanta ämnen som rör vårt samhälle samt samlevnad. Det var intressanta diskussioner som vi kommer att följa upp mer detaljerat under mentorstimmen när båda grupperna har deltagit.

 

På onsdagen hade vi föräldramöte, den här gången för första gången på länge fick vi träffas på plats i skolan. Polarna var där för att diskutera läget kring våra ungdomar runt om i Värmdö. Vi tackar Polarna för en så informativ kväll. Under mötet diskuterade vi också några andra ämnen och mer praktiska saker som frånvaroanmälan, prao och resan till Gotland. Fler detaljer om detta och ett kort protokoll från mötet kommer att publiceras nästa vecka i Schoolsoft. Vi tackar också alla vårdnadshavare för en så härlig kväll och de konstruktiva diskussioner som vi hade.

 

Veckan som kommer:

 

Prao

Merkurius kommer att ha prao under v.48. Praoblankett finns att skriva ut nedan, alternativt att hämta hos oss mentorer.

Praoblankett

 

Vaccination difteri, stelkramp, kikhosta                                                                                                                                  

Skolsyster Judith har skickat ut information angående erbjudande om kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta. Vaccineringen kommer att ske onsdag 20/10. För er som tänker att ert barn ska ta vaccinet behöver en blankett fyllas i som finns på schoolsoft och den ska sedan lämnas till Judith, mentorer eller expedition. Om du inte har möjlighet att skriva ut har vi några exemplar hos oss mentorer. Sista dag för att lämna in blanketten är onsdag 20/10.

 

Covid-19 vaccination                                                                                                                                                                                  

Se information från skolsyster Judith på schoolsoft. Om ni inte har möjlighet att skriva ut blanketten på schoolsoft, finns blanketter hos oss mentorer. 

 

Orientering

På tisdag kommer merkurius att ha orientering under en del av dagen. Information om detta kommer att finnas i schoolsoft.

 

Kommande datum

 

19/10 – Orientering Ladan

20/10 – Vaccination Judith

26/10 – Merkurius röd Livskunskap fm

v 44 – Höstlov

10/11 – Föräldramöte med SYV

 

Trevligt helg!

 

/mvh Merkuriusteamet