Merkurius veckobrev v.42

Hej Merkurius!

Ännu en vecka som har gått!
Det är många läxor, inlämningar och prov just nu vilket betyder att det är massor att göra under kommande veckor. Se till att planera och göra saker i tid så kommer det att gå bra!
Om ni är borta från en lektion är det viktigt att fråga respektive lärare vad du har missat och vad du behöver ta igen.

Tänk vad skönt det kommer bli med en vecka höstlov snart!


VECKAN SOM VARIT
Brandövning
I tisdags hade vi brandövning för hela skolan, vi klarade den!

img_53191
img_5317
img_5324

Orienteringsdag
Det har varit en vanlig skolvecka förutom torsdag som var en orienteringsdag ute i Hellasgården med tillhörande teoriprov. Alla Merkuriusar var där, vilket är härligt att se! Vädret var inte super solig men det var torrt och ni hanterade hela dagen extremt väl!


VECKAN SOM KOMMER
Är det återigen en helt vanlig skolvecka!

Insamling inför Klassresa
På mentorstimmen förra veckan bestämde klassen hur de ville samla in pengar inför klassresan. De bestämde vilken aktivitet skulle genomföras under vilken månad samt vilken grupp ska planera kring aktiviteten och leda resten av Merkuriusarna för att genomföra aktiviteten.
Här är generella dokumentet om det: merkurius-aktiviteter_klassresa

Under denna månad (Oktober) har vi grupp 4 och grupp 6 som leder Merkurius igenom aktiviteten Halloween Disco, nu på fredag den 28/10 efter skolan. Här kommer super viktig info från eleverna i Grupp 4+ 6 för er elever och vårdnadshavare att läsa igenom!
info-om-oktober-aktivitet_grupp46

 

ÖVRIG VIKTIG INFO
Schema ändringar
Det har skett lite schema ändringar för att justera Ladans olika lunchtider för att underlätta att alla ska kunna få plats att sitta i matsalen. Det betyder att det kan ha skett små tidsändringar på vissa av era lektioner, speciellt lektionerna innan/efter lunch samt era (ev. nya) lunchtider. Ha koll på ändringarna genom att titta på era SchoolSoft schema!
Vi har även satt upp nya schema på tavlan i hallen i Ladan (vid ingången).

Vaccination 
Fredag 28 oktober är det dags för eleverna född 2002 och senare att vaccineras med en kombinationsvaccin mot difteri, stelkramp och kikhosta. Det är en påfyllnad av den vaccination barnen fått på BVC, senast vid 5års ålder.

Jag behöver få in tillståndsblanketten, underskriven av vårdnadshavare så snart som möjligt, helst med både vårdnadshavares namnteckning. Oavsett om ni tackar ja eller nej till vaccination behöver jag få in tillståndsblanketten.

Blanketten kan lämnas in på olika sätt: till mentor, till mig, i mitt fack i annexet, scanna och maila. Eleverna har fått varsin blankett men bifogar även samma blankett ifall den inte kommit hem!

Listan med tiderna som gäller sätter jag upp i Ladan måndagen innan.
Mvh Judith”

Tillstandsblankett_8

Boo KFUM, Badmintontider
Hej, Höstmörkret börjar göra sig gällande och vi behöver något att pigga upp oss med. Badminton är en sport som är lätt att ta till sig och passar alla i familjen. Vi har ett antal attraktiva badmintontider som vi nu erbjuder våra medlemmar att teckna upp sig på. Som medlem kan ni välja om ni vill ha en fast tid fram till årsskiftet eller om ni vill ha den fram till sommaren (15 juni). Tider som finns är vardagkvällar samt lördagar och söndagar. Priset för en stående tid kväll eller helg är 2195 kr per termin (1395 dagtid). Som medlem får ni teckna resterande del av höstterminen för 995 kr. Sedan kan ni välja om ni vill förlänga abonnemanget fram till sommaren. Om man hellre vill boka strötider så har vi attraktiva tider för det också.
Välkommen med din bokning/förfrågan till shopen@bookfum.se
Mvh Boo KFUM”


KOMMANDE DATUM

21/10-23/10 – Gymnasiemässa (inget organiserad av skolan för åk8)
v.44 – Höstlov
fredag 18/11 – Föreläsning på f.m, åk8-9
onsdag 30/11 – Omvärldsdagen
torsdag 8/12 – Livskunskap (1 klass)
torsdag 15/12 – Livskunskap (1 klass)
måndag 19/12 – Fadderdag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt Avslutning i kyrkan på kvällen

Ha en super trevlig helg!
/Maggie, Henke, Ann och Johan

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']