Merkurius Veckobrev v. 45

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

Vi kom tillbaka till skolan med ny energi efter ett välförtjänt höstlov och började veckan med mentorstimme. Den här veckan började vi mötet med att prata om prao. Vi tittade också på de mål som sattes upp under de senaste utvecklingssamtalen. Individuellt läste vi igenom dem och fyllde i mentorsdokument om hur det har gått hittills, om det är något som behöver anpassas eller förändras och hur vi kan gå vidare för att nå våra mål.

 

I onsdags var det digitalt möte med vårdnadshavare och Studie- och yrkesvägledare Daniel där han delade med sig av information om gymanasiet, svenska skolsytemet, urval och inriktningar bland annat. Presentationen från mötet med information kommer att finnas i Schoolsoft. Vi tackar Daniel för en intressant och informativ kväll.

 

På torsdagen var det grön flaggdag, vi klädde oss alla grönt och hissade flaggan i flaggstången tillsammans med andra årskurser i skolan. 

 

Veckan som kommer:

 

Digital gymnasiemässa

Vi kommer inte att besöka mässan digitalt tillsammans under skoltid, däremot kommer vi gå igenom information med eleverna om hur man kan göra för att förbereda sig och göra ett digitalt mässbesök under torsdag till lördag i vecka 47. Mer information och länkar kommer att finnas i Schoolsoft. 

 

Prao

Merkurius kommer att ha prao under v. 48. Praoblankett finns att skriva ut nedan, alternativt att hämta hos oss mentorer. Sista dag för att lämna in praoblankett till mentorerna är nästa fredag vecka 46.

Praoblankett

 

Covid-19 vaccination                                                                                                                                                                                  Se Information från skolsyster Judith på schoolsoft.

 

Kommande datum

v.47 – Digital gymnasiemässan

v.48 – Prao

 

Trevlig helg!

 

/mvh Merkuriusteamet