Merkurius veckobrev v.46

Hej Merkurius!

VECKAN SOM VARIT
Måndag

I måndags hade vi klassråd och november/december/januari grupperna fick större delen av mentorstiden för att leda klassen igenom sina aktiviteter.

Fredag
I fredags förmiddag var det schemabrytande för åk8-9 då vi fick besök av Tobias Rawet, överlevande från Nazisternas förföljelse under andra världskriget. Hela förmiddagen handlade om detta där eleverna först fick höra hans föreläsning och sedan fick klassvis möjlighet att ställa frågor till honom. Det var känslosamt och extremt lärorikt!

 

VECKAN SOM KOMMER
En helt vanlig skolvecka!
På måndag ska elevrådsrepresentanterna till SAM respektive PUG möten.

 

ÖVRIG VIKTIG INFO
Insamling till klassresan – Sälja saffran (november gruppen)
För att samla pengar till klassresan i nian ska vi i november sälja saffran. Vi kommer att beställa 288 st glasburkar med saffran som ska delas upp på 52 elever vilket innebär att ungefär 5-6 st burkar ska säljas av varje elev. Beställningarna kommer tas emot av Alice familj och hon kommer sedan att dela ut de burkar som varje elev ska sälja någon dag efter skolan. Alla elever ska sälja 5 burkar var.

Om ni vill läsa på om produkten och ta reda på exakt vad det är vi ska sälja bifogas här en länk till informationsbladet som företaget har: http://www.saljdirekt.se/pdf/saffransinfo.pdf
/Andrea, Alice, Alva, Elias, Mellwin

 

Insamling till klassresan – Familjemiddag (januari gruppen)
När? Fredagen den 20:e januari
Vart? På Lemshaga, i Ladan
Vilken tid? Inbjudna: Inte riktigt bestämt än, men runt 17:30-20:30 Merkurius: Från och med sluttid till ca. 21:00 om städning inräknas.
Meddelande till Föräldrarna
Hej! Vi i Merkurius hade tänkt att bjuda er föräldrar och syskon på en familjemiddag för att samla in pengar till vår kommande klassresa i 9:an. Det kommer bjudas på en tvårätters(varmrätt och efterrätt)samt sedan en aktivitet för familjen. Vi har även en plats för de mindre som vi kallar för den Roliga Hörnan(vi vet, kreativt :)…)där det bland annat kommer ritas och ses på film. Dock kommer vi behöva lite hjälp från er föräldrar. Ni kommer behöva maila till den här mailadressen: lova.sjostrand@lemshaga.se om hur många som kommer komma, på ett ungefär, eventuella allergier och special kost. Gör gärna detta så fort som möjligt eftersom vi måste börja titta på kostnaderna för mat mm. Mer info om kvällen kommer senare. Med vänliga hälsningar Vi i Merkurius!

Till Merkuriusarna: infon om era ansvarsområden och schema för kvällen kommer läggas upp senare.

 


KOMANDE VIKTIGA DATUM

onsdag 30/11 – Omvärldsdagen (museum besök) , heldag för åk7-8
torsdag 8/12 – Livskunskap, f.m (Röd)
torsdag 15/12 – Livskunskap, f.m (Grön)
måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17

Ha en super trevlig helg!
/Maggie, Ann, Henke och Johan

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']