Merkurius Veckobrev v.47

Hej alla goa Merkuriusar med familjer!

 

Vi inledde veckan med att utvärdera hemundervisningsveckan. Vi är tacksamma för allt stöd och fix från er därhemma för att detta skulle fungera. Tack! Stora merparten av eleverna upplevde veckan positivt – härligt att höra! Vi lärare hade efter en veckan saknat våra elever något mer än de saknat oss, vad det verkar 😉

Några stjärnor, positiva röster: att det varit kul prova digitalt på riktigt, skönt jobba hemifrån i lugn och ro, gick snabbare få hjälp över meet, ingen restid i onödan, var lättare lyssna på genomgång när ingen pratar, fick mycket gjort, kul se hur andra har det.

Några önskningar, det som fungerade sämre: saknade kompisarna, svårt komma igång, svårt be om hjälp när alla hör, tråkigt utan sällskap, svårt hinna fixa lunch, jobbigt synas på kamera, segt med teknikstrul.

Vi fortsatte även arbetet på mentorstiden med att få eleverna att utmana sig själva i en övning som kallas Utmaningstrappan från Psykologifabriken. Fokus i just denna övning handlar om att ta plats och prata inför folk. Läs gärna mer i länken. Det är intressant detta att det som är allra mest utmanande för den ena – tex. att sjunga inför andra eller att prata på främmande språk, är riktigt bekvämt för någon annan, och tvärtom.

Kommande utmaningar – teaterprojekt

På svenskan har klassen testat att dramatisera olika scener, pratat om hur teatermanus är uppbyggda och nosat på det verkliga manuset inför vårt kommande teaterprojekt. Roligt att så många visar både engagemang och intresse för detta! Heja er som vill och vågar! I detta projekt är flera av skolämnena involverade – bl.a svenska, musik, SO, engelska, teknik, bild. Kommande onsdag kommer båda klasserna att arbeta på distans halva dagen hemifrån (niorna skriver NP, kräver lugna lokaler), och andra halvdagen på plats i skolan med teaterprojektsuppstart i musikladan med musiklärare Jonas och regissör Lisa.

NO –  aktuellt just nu

Inom biologin arbetar vi med evolution och har bland annat diskuterat kring hur resistenta bakterier som muterat kan vara en konsekvens av receptfri antibiotika. Vi har sedan kopplat aktuella nyheter kring muterade coronavirus och minkar i Danmark till vad vi läst. Vad har vi sett? Vad tänker vi? Vad väcker det för frågor? Det är intressanta tankar som kommer fram. Klassen har arbetat med olika texter, filmer och med instuderingsfrågor och diskusssionsuppgifter kring detta, och tillsammans valt ut vad som är viktigast att kunna inom området. Se schoolsoft/classroom inför kommande veckas läxprov.

 

Dags att börja fundera inför gymnasievalet!?

I helgen går en digital Gymnasiemässa av stapeln, tillgänglig online även framåt. En tidning med massor av information finns digitalt och i papperskopia att hämta på skolan. Läs, fundera, diskutera gärna tillsammans kring detta redan nu därhemma.

Kommande:

Onsdag 25/11: Schemabrytande dag då niorna skriver NP.

2 h teaterprojekt med Jonas och regissör Lisa. Se schoolsoft.

Grön börjar 8.20 hemma, har lång lunchvila, kommer till skolan 13.20 – 15.20

Röd börjar 8.20 -10.20 på plats i skolan, åker hem för lunchvila, har hemundervisning till 14.20.

Julavslutning fre 18/12

 

Med önskan om en härlig helg och en bra kommande vecka! /Merkuriusteamet

En kommentar

Kommenteringen är stängd.