Merkurius Veckobrev v. 5

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

Den här vecka har vi under mentorstimmen lagt fokus att förbereda inför utvecklingssamtal. Vi kollade igenom och arbetade med de flesta dokument som finns i schoolsoft, samt våra matriser och gamla mål. Vi hade en diskussion om detta och hur vi förbereder oss för den kommande utvecklingssamtal. Vi har också haft diskussioner i de olika ämnena, där vi har kollat mer specifikt på vad som krävs i varje ämne och diskuterat gällande olika strategier som kan vara mycket användbara i dessa ämnen. 

 

Hemma kan ni inför samtalen kolla på era gamla mål, fundera på nya mål och förbereda era presentationer. Kom ihåg att det är viktigt att vara förberedd och fylla i dokumentet som finns i Schoolsoft. Det är viktig att dokument i Schoolsoft och presentationerna finns klara innan utvecklingssamtalen. Instruktioner finns också i Google classroom.

 

IUP & utvecklingssamtal:

  • Dessa kommer hållas digitalt under vecka 6.

 

  • Samtalen bokas i Schoolsoft och mötet kommer att vara digital via Google meet (se mer info i Schoolsoft/bokning). Länk till mötet kommer att finnas i Schoolsoft.

 

  • Även ni som vårdnadshavare har frågor att besvara inför samtalet. Vi vill helst ha era synpunkter/funderingar på plats två dagar innan samtalet så vi hinner kolla upp eventuella frågor från er. 

 

  • På onsdag kommer ni att ha uppgifter att jobba med under dagen. De lektioner som ni har i schemat under onsdagen kommer lägga ut uppgifter i classroom. Ha koll där och maila om det uppkommer några fågetecken.

 

Inspirationsmässan 2022: 

Även i år vill vi anordna en inspirationsmässa för våra elever i årskurs 7-9 och hoppas att många vill vara med och inspirera.

Har du några utbildningar, yrkes- eller livserfarenheter som du kan dela med dig av?

Hör av dig till maria.knutas-wegner@lemshaga.se senast 28 Februari om du vill vara med!

 

Kommande datum

9/2 – Onsdag: Utvecklingssamtal

 

Trevlig helg!

 

/mvh Merkuriusteamet