Merkurius veckobrev v.6

Hej alla Merkuriusar!

 

Vi mentorer är stolta över hurpass bra ni alla Merkuriusar fixar detta med distansundervisning varannan vecka! En utmaning ni löser bra! Det är samtidigt roligt att se hur de flesta i klassen efter en veckas hemstudier verkligen längtat efter sina kompisar i skolan – det märks i sorlet och pratet i klassrummet, i fina aktiva insatser på lektionerna och allrahelst på idrotten hur det kommer till utryck i fantastiska danser och härlig glädjefylld snölek!

NO & Matte

På matten arbetar vi med geometri – tränar begrepp, beräknar areor och volymer , använder formler och löser problem. På bilden en kolabyteslab som krävde både samarbetsförmåga, förhandling och lite strategiskt tänk. Vi har nu en rejäl kolaburk för fina insatser som det redan delats ut lite kolor ifrån. Heja er!

På NO:n arbetar vi med kemi med fokus på kemiska reaktioner med förklaringskoppling till periodiska systemet. Det blir mycket eldande och det är verkligen fantastiskt roligt att ha en så fin grupp att man vågar laborera både i helklass och med dragskåpslaborationer utan att känns oro över säkerheten. Några bilder nedan.

Utvecklingssamtal

Snart har vi utvecklingssamtal (främst 17 februari) och för er som inte har bokat ännu är det verkligen hög tid att göra det. Det är först till kvarn som gäller och tiderna finns på Schoolsoft. Innan samtalet ska eleven förbereda sig genom att dels svara på ett antal frågor som hen fått av oss, helst förberett i en google-presentatio och dels fylla i “Inför utvecklingssamtal” på Schoolsoft. Mötena sker digitalt via Google Meet och ni får en länk innan. Barn och förälder kan alltså delta från olika platser om det underlättar för er. Ni föräldrar förbereder er genom att fylla in inför utvecklingssamtal för vårdnadshavare. Om ni har några specifika/speciella frågor ni vill ta upp är det bra om ni mailar oss innan.

 

Kommande projekt – Teambuilding utomhus med Merkurius torsdag em

I led med gemensamt friluftsliv-NO-Idrott har Gottis och Malin samplanerat de kommande två torsdagseftermiddagarna. Hela Merkurius kommer tor 18/2 att ha skridskoeftermiddag med issäkerhet. Torsdagen därpå 25/2 har vi brandsäkerhetseftermiddag med brandsläckning på olika sätt. Vi förstår att det blir meckigt att komma till skolan för de som har hemundervisning på morgonen, men hoppas att det värdefulla ändamålet med gemenskap och praktiska övningar tillsammans gör det hela värt det. Båda dagarna ordnar vi grillunch ute men egen varm dryck är ett plus och varma kläder en förutsättning. Se mer i schoolsoftnyheter kring detta.

 

Kommande:

v. 7 Hemstudier röd förutom tis fm (NO/Hk) och tor em, skolnärvaro grön

v. 8 Hemstudier grön förutom tis em (NO/Hk) och tor em, skolnärvaro röd

Sportlov v.9

Med önskan om en bra vecka! /Team Merkurius

En kommentar

Kommenteringen är stängd.