Merkurius veckobrev v.40

Hej Merkurius!

Ytterligare en härlig höstvecka har vi haft. Så härligt med sol och att alla kan vara ute. Det börjar dock bli lite kallare på morgonen.

VECKAN SOM VARIT:

Måndag: Vi har haft prisutdelning av Lemshagaspelen. Solen vann klasspriset. Merkurius tog hem flera vinster i de olika grenarna. Truls vann två delpriser ( längd  5 m och 200m) , Tom vann ( 60 m och 3000 m) och Nicole M vann 3000 m. Bra jobbat allihopa. Vi hade en härlig dag. Jag tyckte att  alla åt mycket bra matsäckar till lunch.

img_5090 img_5091

På mentorstimman så delade vi in oss i grupper om ca 6 elever. Eleverna började planera vilka aktiviteter som man vill göra för att samla in pengar till klassresan i åk 9. Vi fortsätter med det på måndag.

I Hkk så arbetar vi vidare med näringsämnena. Vi har nu gjort klart Kolhydrater, Fett och Proteiner. Nästa 2 veckor så kommer vi att arbeta med mineralerna.

VECKAN SOM KOMMER

Vi har en vanlig skolvecka. Titta på schoolsoft så att du är väl förberedd på prov och läxor. Ha också koll på var du ska vara på dina idrottslektioner .  Snart är det tid för Orienteringsdag på Hellasgården.

ÖVRIG VIKTIG INFO
Påminnelse: Mobilförbud i Storgården
Det är total mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Påminnelse: Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen markerade med vad man ska kasta vart.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

VIKTIGA KOMMANDE DATUM
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
21/10-23/10 – Gymnasiemässa (inget organiserad av skolan för åk8)
v.44 – Höstlov

v 48 – Ons Omvärldsaktivitet

v 49 – Tors Livskunskap

V 50 – Tors Livskunskap

V51 – Måndag Fadderdag

V 51 – Onsdag ; Avslutning i kyrkan på kvällen

 

Ha en riktigt go helg!

Ann,Maggie,Henrik och Johan

 

 

17 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']