Merkurius veckobrev, vecka 10

Hej,

Denna vecka har vi fått höra mycket om många olika arbetsplatser, bl a om Valle Nalle i Sälen, om olika gnagare – vilka vitaminer de bör få och vad man absolut inte ska ge dem, glasputs och lovord i livsmedelsbutik. Många av er hade också sammanställt era yrkes/arbetsplatstypiska ord i frågesporter. Stort tack! Vi har alla lärt oss många nya ord och haft det roligt på köpet. 

Generellt sätt är ni väldigt positiva till era PRAO-platser. Ni fick rangordna dessa på en skala från 1-10. De flesta av er svarade med en 7:a eller mer. Ni har också fått fundera över vad man har för rättigheter och skyldigheter på olika arbetsplatser samt fått fundera och diskutera vilka normer som fanns där ni var. 

En nyhet! Ledighetsansökningar sker fr o m nu på Schoolsoft under fliken ”närvaro” och därefter ”ledighetsansökan” (alltså inte längre på papper). Ni kommer också att få svar på ansökan på Schoolsoft (som ett meddelande). 

 

Kommande datum

På tisdag är det dags för Livskunskap för Grön. Samling utanför Ingarö församlingshem kl 8.20.

Några tisdagar framöver (15.00-16.00) håller Fredrik Pluggstugan öppen, en tid då ni kan få hjälp med studieteknik och förberedelser inför prov. Syftet med detta är att få igång ett samarbete kring era studier och visa hur mycket ni har att vinna på att studera tillsammans. Förhoppningsvis leder detta till att ni fortsätter med detta själva efter dessa tillfällen.

Den 24/4 kl 18.00-20.30 är det dags för föräldramöte, ett möte som SYV kommer att hålla i (2h). Mötet kommer att handla om hur föräldrar kan tänka kring sina barns gymnasieval och hur man kan förbereda sina barn på olika sätt. Vi sparar en halvtimme på slutet till eventuella frågor, planering kring skolresa o dyl.

 

Med önskan om en trevlig helg!

Merkuriusteamet