Merkurius veckobrev vecka 16

Hej på er!

Så var första veckan efter påsk avverkad och våren tar mer och mer tag i vårt avlånga land. Så skönt! Nu är det knappt åtta skolveckor kvar av terminen varav flera lovdagar och studiedagar är inkluderade. Det gäller verkligen att ha koll på prov, inlämningar etc då tiden är knapp att ta igen samtidigt som nytt skall läras in. Har du missat en inlämning eller prov så är det DITT ansvar att kolla upp när det skall göras/kompletteras. Ni slutar snart åttan, många får ta “låtsas” körkort så det är inte för mycket begärt att ni skall ha koll på skolarbetet.

Veckan som gick: Att lektionerna startade 8:20 i tisdags verkade inte riktigt alla ha koll på. Men redan på onsdagen var det raka led och uppställning i tid till lektionen på morgonen. Vi har haft riktigt bra närvaro av alla elever under veckan. Ett par dagar var faktiskt ALLA elever i år8 i skolan. Grymt! Däremot har det varit glesare med ordinarie personal på plats. Det har föranlett att vi andra har täckt upp efter bästa förmåga men såklart är det inte optimalt.

Veckan som kommer: En av få “helt efter schemat” veckor som är kvar på terminen. Det vankas dock både matte- och musikprov så det gäller att vara på tårna. Vi byter nu plats på våra matgrupper så ni som satt i tältet förra veckan nu äter inne och vice versa för ni som satt inne från början.

Övrig viktig info

Schoolsoft: Se till att läsa allt som skolledningen lägger ut. Det kan hända saker snabbt och det är den kanalen skolan valt för att nå ut snabbt med info.

Classroom: Där skall ni hitta all info om pågående undervisning. Du som vårdnadshavare kan få en egen inloggning hit genom att vi bjuder in dig till “Klassrummet”. Kontakta då berörd pedagog så löser vi det.

Föräldramöte: Tyvärr fungerade inte vår plan om videomöte för alla inblandade parter. Detta medför således att föräldramötet där ni skulle få träffa Daniel, vår SYV, tyvärr skjuts fram till hösten. På schoolsoft hittar ni en nyhet med Daniels mailadress och telefonnummer och ni är mer än välkomna att höra av er till honom redan nu!

Kommande viktiga datum 

v.18 -Fre 1 maj Lov
v 21 – Mån 18 maj: Studiedag
v.21 – Tis 19 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga studiedag.
v.21 – Ons 20 maj: Obligatorisk komma ikapp dag. Övriga får vi återkomma med info till.
v.21 – Tors/Fre 21-22 maj: Lovdagar
v. 24 – Må 8 juni friluftsdag.
v.24 – Tis 9 Juni -Förbereda Solens avslutningsmiddag.
v.24 – Ons 10 juni Avslutning

Hoppas att ni alla har det bra och utnyttjar ljuset till att vara ute mycket!!

//Ann, Cristin, Charlotta, Henke