Merkurius veckobrev vecka 49

Hej!!

Vad händer egentligen med skoldagarna? Vi hinner ju knappt börja veckan innan det är dags för helg. Eller det känns ju åtminstone så nu när olika arbeten och prov avlöser varandra.
Hoppas verkligen att du ger dig själv chansen att prestera så bra du bara kan. Sömn, mat, motion och frisk luft är grundpelarna som vi absolut inte får slarva med.

Tänk på att det yttersta ansvaret ligger hos dig för att ha koll på att allting är inlämnat och att inga rester lämnas kvar  till nästa termin. Om någon mot förmodan inte klarar av något prov eller inlämning nu i slutet så kan det medföra att man inte får ett betyg i ett ämne. Då tiden är knapp för att ta igen den här terminen så får vi med gemensamma krafter se till att lämpligt stöd och upplägg träder i kraft direkt i början av nästa termin. Att enbart släcka en brand i slutet, vet vi av erfarenhet inte leder till ett långsiktigt lärande så det är viktigt att vi ger kunskapsinhämtningen den tid som behövs.

Veckan som gick: Ni startade ju veckan med ett ”kungligt” besök på Operan. Efter att ha fått ta del av olika nyhetsrapporteringar så verkar det som om Lemshagas elever ännu en gång visat sig från sin bästa sida. Den var låååååång, ibland lite svår att förstå och kanske annat som pockade på uppmärksamheten mellan varven men ni gjorde det BRA!!

Under tisdagen fick ni på riktigt använda era små grå då algebra och ekvationer skulle testas av innan ni dagen efter fick möjligheten att briljera med era kunskaper i religion. Puh! Det är svettigt nu…..

Veckan som kommer: På mentorstiden tar vi nu och tittar vidare på hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet. Kan man verkligen bilda nya hjärnceller? Ökar vår kreativitet när vi rör på oss? Fundera så tar vi svaren på måndag!
Veckan innehåller sedan (enligt schoolsoft) ett litet fysikprov och avslutande spanska.
På fredag (13/12) börjar vi dagen redan klockan 8.00 då vi skall få avnjuta årets luciatåg. Vi ser alla fram emot den stämningsfulla inledningen på dagen.

Övrig viktig info!

Allaktivitetsdagen: Nu har slussarna öppnat för anmälan till Kungsberget och den skidresa som vi arrangerar. Info om hur man bokar finns som en nyhet på schoolsoft. Självklart finns det andra bra alternativt att välja på under dagen. Vi erbjuder en hälsodag med yoga/matlagning/mindfulness, en komma ikapp dag (extra stöd och hjälp under en tuff skolperiod) samt besök på Laserfortet med en variant på ”Fångarna på fortet”.

Info om klassresan:

Hej alla!

Nu är Gotlandsresan bokad och anmälningsavgiften betalad (resten betalar vi senare). Jag måste dock skriva en lista på alla som ska följa med, så snart som möjligt. Jag behöver därför veta:

– Om någon elev inte ska med.
– Vilka föräldrar (6 stycken) som följer med. För och efternamn.
– Födelsenummer på alla som ska med (förutom de sista fyra siffrorna).
– Om någon är vegeterian.
– Om någon har allergier, och mot vad i så fall.
-Om någon har en annan nationalitet än svensk (fråga mig inte varför).

I nuläget är det tre föräldrar som har anmält intresse att följa med till Gotland; Ola Fors, Jannie Blommé (om Ruben går kvar i klassen) och Claes Billgert (om David kan följa med).
Det behöver vara sex föräldrar med och jag behöver, som sagt, skicka in detta så fort som möjligt (med all information som jag frågat efter, även för de vuxna). Alla ändringar som vi gör i efterhand kostar 150:-/ändring, så det vore toppen om jag skickade in så korrekt information som möjligt från början.

Vad gör vi om vi inte får sex föräldrar att följa med?

🌸Sonja

Kommande viktiga datum

v.50 – Söndag 15 Dec: Henke åker till värmen 🙂
v.51 – Torsdag 19 Nov : Julavslutning på kvällen.
v.2 – Onsdag 8 Jan: Terminstart. Eleverna går efter vanligt schema.
v.5 – Onsdag 29 Jan: Heldag med utvecklingssamtal
v.5 – Torsdag 30 Jan: Allaktivitetsdag

Hoppas ni får en härlig andra advent!

//Ann, Charlotta, Cristin och Henke