Merkurius veckobrev, vecka 49

Hej,

Nedan följer lite information om veckan som varit och veckan som kommer. 

 

Veckan som gått

PRAO-information och PRAO-lappar att fylla i gavs ut under måndagens mentorstimma. Lapparna vill vi ha in senast vecka 6. Lyckas man tappa bort sina lappar finns de att hitta på skolans hemsida under praktisk information och studie- och yrkesvägledning. Blanketterna heter ”Info om PRAO”, ”PRAO-blankett åk 8” och ”Elevskydd PRAO intyg åk 8”. 

Tisdagen bjöd på en mycket intressant föreläsning av Tobias Rawet, överlevande från Förintelsen. Efter föreläsningen delades eleverna in i grupper där de på olika sätt fick bearbeta sina intryck genom att teckna en bild av det de hört, rita en känsla föreläsningen givit dem samt skriva en faktaruta utifrån föreläsningen emedan de fick tillfälle att prata med Tobias. Elevernas verk har vi ställt ut i Hjärtat. Välkomna in att beskåda!

 

Kommande vecka

Onsdag: ”Nötknäpparen” i stan. Se information från Jonas på Schoolsoft. 

På torsdag är det dags för Lemshagas årliga luciafirande med samling kl 7.45 i Amfiteatern. Glöm inte att ta med er varsitt sittunderlag! För denna tidigare morgon får ni komp.ledigt under mentorstiden den 17/12.

 

Övrigt

För att skolarbetet ska flyta på på ett lyckat sätt uppmanar vi er att komma till skolan med laddad iPad och laddat tangentbord.

 

Bara två veckor kvar till jullovet nu…

 

Trevlig helg!

Fredrik, Ninna, Fia L & R och Sofia