Merkurius veckobrev v.10

Hej allesammans!

Vi är tillbaka efter lov och det finns ny energi som det ska bli härligt att bygga vidare på! Nu siktar vi på nästa energidag som blir allaktivitetsdagen på tisdag, kul!! Så klart vill vi nu/sedan omsätta denna energi till vasst & fördjupat tänkande som ger goda kunskaper om intressanta saker!

Mentorstid

I måndags samtalade vi dels om hur vi ska få resan upp till Romme att bli bra och dels lade vi fokus på att följa upp 2 stora enkäter. Enkäterna synliggjorde mycket av det som skolan handlar om och vi ville fånga upp idéer kring saker som kan utvecklas och bli bättre. På detta sätta vill vi öka känslan av och möjligheten till elevinflytande.
Utöver detta har vi återkommande punkter med fokus på framtida yrkesval och gymnasieval. Vi tar bla hjälp av filmmaterial för att bygga på förståelsen för vad som finns ”där ute”. På detta tema närmar vi oss också vår årliga inspirationsmässa. Vi ser fram emot att åter kunna välkomna personer till oss på plats för att här dela med sig av sina vitt skilda erfarenheter. (Har du missat fenomenet kan du kolla hemsidan)

Mål & klassmart

Snart närmar vi oss ”mitterminsstrecket” eller kort och gott vi är snart halvvägs till sommarlovet. Då (om inte tidigare) är det bra att stämma av de mål som satts upp för terminen. Kolla hur du ligger till och se om det behövs några justeringar! I ditt tänk funderar du också på hur du lyckas bidra till ”klassmart”. Vad kan du göra mer av och vad kanske du ska göra mindre av. När du sedan tänkt klart ser du också till att göra detta:)

SO

Vårt fokus har nu flyttats till religionens värld. Men vi kommer fortsätta följa tråden som leder oss till olika rättigheter. Parallellt kommer vi stämma av/bygga in det som sker i vår omvärld…
Religionerna vi har som huvudfokus är kristendom och sedan hinduismen. Med dessa religioner landar vi för en stund i 1800-talets Sverige då vi ser hur vi tar steg mot religionsfrihet och samtidigt ser hur kristendomen förändras här. När vi sedan tar ett stort steg och landar i Hinduismen gör vi det dels för att förstå grundtankarna i religionen men vi söker också kopplingar till hur religionen påverkar människors möjligheter och rättigheter.

Kommande :

v.11: Ti Allaktivitesdag (mer info i Schoolsoft)
v.12: Röd livskunskap
v.13: Grön livskunskap + Inspirationsmässa
v.15: Påsklov + må v.16

Ha en fin helg allesammans!

/merkuriusteamet