Merkurius veckobrev V.41

Hej Merkuriusar!

Ännu en vecka är till ända. Hösten börjar visa upp sig i all sin prakt. Både dess fördelar och nackdelar. För visst har det regnat en hel del den sista tiden. Nu hoppas vi det vänder. Framförallt då vi ska ha orienteringsdag nästa torsdag.

Denna vecka var det Merkurius grön tur att bege sig till livskunskapen. Spännande övningar kring gruppen.

I Onsdags träffade mentorerna Merkurius föräldrar då vi hade föräldramöte. Ett trevligt möte där vi pratade om allt från klassen och prao till klassresan i åk 9.
Protokollet från mötet ligger på Schoolsoft.

Kommande vecka:

På måndag drar slutuppgiften igång kring Svenskan och So,n. En skrivuppgift där ni använder all er klokskap från båda ämnena i en samlad uppgift. Detta kommer vara vårt fokus under de sista veckorna innan höstlovet.

Vi har även orienteringsdag på torsdag. Se mer info nedan.

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil” så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil”.

OBS! Vi ber även alla elever fylla i sina privata mobiltelefonnummer (under ”Min Profil”) då många av er har lämnat det tomt. Vi pedagoger behöver kunna nå er på schemabrytande dagar och i nödsituationer, vilket blir omöjligt om ni inte för in ert mobilnummer. Vi ber även vårdnadshavare se till att barnet har fört in mobilnummret, för barnets säkerhet.

Påminnelse: Merkurius klasstelefon
I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den under schemabrytande dagar: 08-586 313 08.

Här är en länk till en bra instruktion kring betygen:

Viktiga datum:

19/10 – Orientering 7-9
Info kring torsdagens orientering:
Orienteringsdag 2017- Ladan

V.44 – Höstlov
13/12 – Lucia
21/12 – Klassens dag + Avslutning kvällstid

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']