Merkurius veckobrev v.42

Hej allesammans!

Vi närmar oss höstlov efter en vecka som kan kallas ganska vanlig. Men orienteringsdagen innehöll delar som bröt av veckan. Mycket fina ord från våra idrottspedagoger har sagts om er merkuriusar!! KUL!

Mentorstid
Vi har satt igång våra klassråd och som en del av detta hamnade praktiska frågor under diskussion. Stort fokus lades på att börja samtala om våra luncher för att se hur vi kan utveckla dessa tillsammans. Andra samtal handlade om vårt nya upplägg med material i skolan där detta finns i alla klassrum. Frågan här är hur vi kan utveckla även detta och vilka lärdomar vi dragit så här långt. Under veckan har vi också samtalat om våra nya ”vänner”. Med vänner syftar vi på de nya ljuddämpande och avgränsande skärmar vi nu har i klassrummen i Ladan.

SO
Innan vi beger oss in i historien och tar oss bakåt i tiden stannar vi till och lägger tid på att synligöra allt vi jobbat med under denna termin och delar av förra. Vi jobbar på en…utställning. Extra fokus läggs på något vi kallar gruppsmart som ska synliggöra hur man kan utveckla sina förmågor i grupparbete.

Temafredag
Här måste också finnas en inbjudan till  kommande fredagstema; ”Halloween”. Se hur ni tänker tolka detta och hur ni vill övertyga juryn om era bidrag. Tänk på att vi ej får ha heltäckande masker eller vapenliknande föremål. Ska bli kul att se hur ni tolkar temat!

Kommande
v.43: Ti livskunskap Merkurius röd, se mer info i Schoolsoft.
v.44: Höstlov
v.48: Prao

Ha en fantastisk hösthelg!

/Merkuriusteamet