Merkurius veckobrev v.46

Hej allesammans!

Då har vi startat resan! Nu är även ni elever med på tåget mot att göra kloka och bra val till gymnasiet! I måndags började vi kolla på Gymnasiemässan och alla föräldrar fick en inbjudan att digitalt gå med er ungdomar lö 27/11. Uppdraget kommer vi presentera på måndag så alla vet vad tanken med besöket är. Sedan kan ni förstås tar reda på egna saker också!! Kolla in redan nu om ni vill på informationen om mässan.

Vi jobbar just nu med ett historiskt fokus i SO. Vi har landat mitt i en tid av revolutioner. Här söker vi orsaker, konsekvenser och personer som på något sätt gått före. Ur detta kommer vi också hitta grunden till flera ideologier som vi ska få bättre förståelse för. Parallellt med detta bygger vi också vidare på något som vi hoppas ska bli stort och något som ni alla kan ta del av fram över…

Prao-veckan närmar sig och vi kommer under nästa vecka dela ut de lappar som närvaro fylls i. På denna lapp kan alla få ett omdöme under sin prao-period. Prata gärna om detta och se vad det kan användas till men även vad du som prao-elev kan göra för att få ett gott omdöme!

Mentorsgänget passar också på att påminna er alla om att stämma av era uppsatta mål och se om det finns något mer du kan göra de sista veckorna innan jullovet. Det finns tid kvar!!

Ha en fin helg allesammans!

/Merkuriusteamet