Merkurius veckobrev V.48

Veckan som varit

Veckorna går fort. speciellt när vi har så mycket spännande som händer med eleverna.

Denna vecka har alla elever varit med och gjort interaktiv teater tillsammans med en grupp från corconova. Föreställningen handlade om afrofobi, rasism och diskriminering. Först såg vi föreställningen i sin helhet. Därefter fick vi se den igen men med möjlighet att stoppa och påverka handlingen. Många elever gick upp på scen och tränade både på modet att agera inför klassen men också på att visa civilkurage

Prata gärna om deras upplevelser hemma och låt dem själva berätta.

Veckan fortsatte i det kreativas tecken. Under Onsdagen gjorde vi ett besök på Moderna museet. Promenaden dit var kanske i det blötaste laget men det blev bättre när vi kom fram. Vi startade med en guidad tur och tittade på några av kostverken och fick mycket intressant information. Efter lunchen tittade vi på ytterligare en utställning.


Vi märkte att det ibland kan vara svårt att veta vad man får och inte får röra på ett museum. Ni får gärna prata hemma om vilka konsekvenser det kan bli om man råkar ha sönder ett konstverk.

Info:

OBS! Ni som har inlämningsuppgifter, prov och omprov måste göra klart det nästa vecka. Ta kontakt, maila till resp lärare och ämne när ni ska göra vad.

Viktiga datum

  • 13 december – Luciafirande, under första lektionen
  • 21 december  – Klassens dag + Julavslutning, kvällstid

Härlig första advent och trevlig helg

Önskar Merkurius mentorer

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']