Merkurius veckobrev V.8

Hej alla Merkuriusar och föräldrar
Händelserik vecka trots att eleverna inte varit på skolan.
Denna vecka har hela Merkurius varit ute och testat arbetslivet. Många nya upplevelser har eleverna fått och en hel del “uppvaknanden”.  – Roligt att gå till “jobbet”!  – Va! kan man inte få gå tidigare.  – Lite enformigt. – Man får ta mycket ansvar.

Lite av de kommentarer vi fått och hört.

Veckan har varit aktiv även på skolan. Under Onsdagen erbjöd skolan en föreläsning av Maria Dufva. Föreläsningen fokuserade på allt som finns och händer på nätet och hur vi kan hjälpa och stötta våra barn kring detta.
Kvällen fortsatte med föräldramöte. En stor del av mötet handlade om första infon inför gymnasievalet. Daniel våran syv hade en kort inledande information kring vad man kan tänka på hemma redan nu. Lite info kring klassresan och annat följde sedan kvällen. Det var lite skralt kring närvaron så ni behöver ha ytterligare ett möte för att träffas och planera klassresan. Däremot bestämdes att några ansvariga för klassresan kommer till skolan och lyfter tankar kring resan med eleverna. Detta kommer ske en mentorstimme strax efter lovet. Protokollet finns på schoolsoft.

_____________________

Ny rutin vid oanmäld närvaro på SchoolSoft
Från och med måndagen den 5:e mars kommer vårdnadshavare få ett SMS vid oanmäld frånvaro när läraren tar närvaron efter lektionens start.
SMS:et går till den vårdnadshavare som är ifylld överst i SchoolSoft och till telefonnumret i fältet ”Mobiltelefon”. Vårdnadshavare med varsitt Schoolsoft-konto får varsitt SMS.

Det är därför viktigt att vårdnadshavare ser till att mobilnumret som är inskrivet i Schoolsoft är korrekt. Logga därför gärna in på Schoolsoft redan nu och klicka på ”Min Profil” och säkerställ att all kontaktinformation är rätt.

Om man inte önskar få SMS så kan man, när man är inloggad i Schoolsoft på sidan ”Min Profil”, byta meddelandetyp så oanmäld frånvaro skickas till den angivna mailadressen istället för SMS.

När ett SMS eller mail-meddelande skickas ut för oanmäld frånvaro så ska vårdnadshavare logga in på Schoolsoft och få mer detaljerad information under ”Ta del av frånvaro”.

Om den oanmälda frånvaron är felaktig, t.ex om vårdnadshavare glömt att frånvaroanmäla vid sjukdom, så ska vårdnadshavaren logga in på Schoolsoft och korrigera anmälan, annars kontaktar man skolan.

_______________________

Kommande datum:

V.14 – Påsklov
30/4 – 1/5 – Lov
10/5-11/5 – Lov
14/5-16/5 – Studiedagar
17/5 – Omvärldsdag
6/6 – Lov
11/6 – Friluftsdag
14/6 – Somaravslutning

 

Vi hoppas alla haft en härlig prao och att alla nu laddar era batterier under lovet och bara gör saker ni tycker om!

 

Trevligt lov önskar mentorerna
Annica, Madelene, Charlotta, Patrik

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']