Neptunus Julhälsning v.51

Hej alla fantastiska Neptunusar!

 

Nu är det dags för ett efterlängtat jullov. Vi vill med detta brev tacka för en lärorik och rolig termin. Vi har lärt oss massor av nya saker men framför allt har vi varit med på en fantastisk resa där vi sett er elever utveckla er läsförmåga. Det värmer hjärtat när man får se sina elever knäcka läskoden. Vi vill även passa på att tacka för den smarriga julpresent vi fått av alla er. Tack!

 

 

Vi har nu uppdaterat elevernas ämnesmatriser. Gult betyder att vi har påbörjat och är på väg att nå målen. Grönt betyder att eleven har uppnått målet och vitt betyder att vi ännu inte har arbetat med målet. 

 

Denna vecka har vi knutit ihop säcken samt plockat ihop och städa upp efter höstterminen. Vi har fortsatt repat på vår julsång och vi har dessutom hunnit genomföra en mattediagnos för att stämma av bok 1A. 

 

Vi hann dessutom göra trafikskyltar till våra samhällen och vi diskuterade även om varför det är så viktigt att använda reflexer när man är ute och det är mörkt. 

 

   

   

 

På friluftslivet var vi vid uppe vis “Raketen”. Väl på plats bjöds eleverna på olika lekar. Det blev ett mysigt avslut för denna termin.

 

   

   

 

På onsdagen bjöds det på julbord i skolan. Det är så härligt att se hur vissa barn blir helt lyriska när kökspersonalen dukar fram denna festmåltid till oss. Till efterrätt fick vi våra klassiska skumtomtar som vi traditionsenligt brukar få. Mums tyckte eleverna! Vi vill tillägna ett stort tack till all kökspersonal som bjöd på detta fina julbord

 

   

   

 

Vilken mysig julavslutning vi bjöds på i Gustavsbergs kyrka och visst var eleverna fantastiska när de sjöng vår julsång, som de har tränat på den. Vi är mäkta stolta över dem. 

 

 

Under jullovet vill vi uppmuntra eleverna till läsförstående på ett traditionellt juligt sätt, genom att lösa julrim och gåtor. På https://www.jagharlast.se kommer det varje dag under jullovet att publiceras en ny gåta. Varför inte utmana familjen och se vem som kommer på gåtan först. Lycka till!  

 

Nu vilar vi upp oss och tar nya tag inför vårterminen som börjar onsdagen den 8/1 kl.8.20. Då hälsar vi även våra nya klasskompisar välkomna! 

 

Vi önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!

 

Daniel, Ingela & Christina

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.