Neptunus V. 34

Hej alla Neptunusar!

 

Nu har vi gjort vår första vecka i skolan och i åk 1. Hela veckan har gått ut på att vi ska lära känna varandra och veta hur vi vill ha det tillsammans för att alla ska känna sig trygga, både i klassrummet och på rasten. Vi har också skapat en gemensam överenskommelse med eleverna som vi kallar “Give me five”. Fråga gärna era barn och be dem berätta vad det innebär.

 

  

 

Vi har också skapat en rutin att vi på morgonen att  vi lägger vår pusselbit till vårt gemensamma pussel. Alla bitar behövs för att vi ska vara en helhet, vi är alla viktiga i gruppen.

 

Under torsdagen och fredagens “Lägerskoledagar” har vi arbetat med Allemansrätten på olika sätt. Vi har diskuterat, ritat, tittat på film och lekt på temat.

 

    .

 

Fredagen tillbringade vi ute i skogen med att bygga koja och leka tillsammans. Eleverna var ivriga med att äta sin matsäck och hade de fått som de ville skulle vi ha ätit den redan kl 9:30 :-). Då tog vi en frukt så kunde vi leka en stund till. Vi hade en trevlig och mysig stund tillsammans.

 

    .

 

Vi har delat ut årets läseböcker “Den magiska kulan” till eleverna. Varje vecka kommer vi att ha ett kapitel i läxa. Böckerna finns i tre nivåer. Det är samma berättelse i alla böcker men det är kortare text i A-boken, lite längre text i B-boken och i C-boken finns all text med. Nu behöver vi lite hjälp av er att titta tillsammans med ert barn i boken som är med hem idag fredag. Verkar det vara lagom med text? Det ska varken vara för lätt eller för svårt. Eleverna som har fått A-boken och inte har lärt sig alla bokstäver ännu behöver hjälp att ljuda hemma nu i från början. Är det så att det känns som att ert barn fått fel bok så hör ni av er så byter vi bok. När ni läser läsläxan hemma är det bästa att läsa en liten stund varje dag istället för att göra läxan vid ett tillfälle. Forskning visar att barn som läser ofta korta stunder utvecklar sin läsförmåga mycket bättre än de som läser en längre stund vid ett tillfälle.

Det var många som blev så ivriga att börja läsa så på lunchrasten satt ett helt gäng barn med sin bok i skuggan och tittade eller läste i boken.

 

   

 

Viktig information:

  • Vi missade att dela ut Avtal om datoranvändning vid skolstarten- Vi skickar med det med läxan på fredag och vi vill att ni fyller i blanketten och lämnar den till oss så snart som möjligt.

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 1, ”Monstret Olle”, i läseboken med tillhörande sidor i läxboken. Varje torsdag kommer vi arbeta med kapitlet i skolan och på fredag ger vi ut en ny läxa.

 

Nästa vecka:

  • Idrott med ombyte på torsdag. Vi kommer att ha idrott inomhus. Alla byter om och duschar. I år 1 är vi barfota i gymnastikhallen, men vill man ha någonting på fötterna rekommenderar vi sockiplast.

 

Kommande händelser:

  • “Lärakännasamtal” – Vi kommer att erbjuda dessa samtal från vecka 39, men framförallt på onsdagen den 19/9 då hela dagen är vigd till detta. Tider kommer att läggas upp på Schoolsoft. Vi meddelar när detta sker och det är först till kvarn som kommer att gälla.

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

13 kommentarer

Kommenteringen är stängd.