Neptunus veckobrev v.12

Hej alla i Neptunus!

Vi vill tacka för ett fint föräldramöte och det var roligt att se att så många kunde delta! Trots nytt upplägg med föräldramöte via meet så hoppas vi att ni fick en bild av vad vi gör här på skolan och att ni fick den informationen ni behövde. Vi känner oss privilegierade att få vara pedagoger för era fina barn!

Normer och värden

I måndags uppmärksammade vi ”rocka sockorna” dagen som var den 21/3. Vi pratade om vad den dagen står för och varför vi väljer att fira den dagen här på skolan. Initiativet kommer ursprungligen från USA med namnet ”Rock your socks”. 2014 initierade Svenska Downföreningen kampanjen “Rocka dina sockar”. 2015 kom det stora genombrottet i sociala media med draghjälp av Nathea Anemyr, som har en syster med Downs syndrom. Vi pratade mycket om att olika är bra och att vi är alla lika mycket värda oavsett olikheter!

Vi läste boken ”Sockdrottningen” som tar oss till landet ”Likadant” där alla såg lika ut, var på likadant sätt och gjorde samma saker varje dag. Men ett barn som hette Nathea var inte som alla andra barn och lyckades förändra hela landet som tillslut fick byta namn till landet ”Annorlunda”.

Denna vecka har alla fått en ”hemlig kompis” som vi avslöjade under fredagen. Alla fick sedan göra ett hjärta till sin kompis med en ”uppåtpuff” på som de fick på sina lådor.

Svenska

Bokstavspåsen

Eftersom det under en vecka blev förväxling av veckans bokstav har vi arbetat med olika bokstäver denna vecka. Röda med bokstaven G och gröna med bokstaven P. Alice och  Alva visade upp sina bokstavspåsar och vi fick lära oss att skriva meningar med ord som plast, penna, pussel, gosedjur, glitter och gummisnodd. Nästa vecka ska Alice H och Lisa ta med sig bokstavspåsen.

 

Leia och björndjuren

Denna gång fick vi följa med Leia och björndjuren till Neptunus och Merkurius.

Vi fick lära oss att Neptunus…

  • fått sitt namn efter havsguden Neptunus för att planeten är havsblå.
  • har solsystemets kraftigaste vindar.
  •  ligger längst bort av de stora planeterna i vårt solsystem.

Om Merkurius fick vi veta att …

  • det är den minsta planeten i solsystemet.
  • Merkurius har bara 88 dagar per år, och att man då kan fylla år ungefär 4 gånger per år!
  • ytan har kratrar och påminner om månens yta.

Matematik

Vi har börjat med ett nytt kapitel där vi lär oss om ordningstal och lägesord. Vi har sprungit lopp i klassrummen och övat på hur man kan använda ordningstal för att beskriva sin plats i ordningen. Vi har även övat på olika lägesord så som före, efter och mellan för att beskriva en persons placering i förhållande till någon annan.

Musik

Denna vecka fick den gröna gruppen bekanta sig med instrumentet cello. Vi pratade om vad cellons olika delar hette, vad ett stråkinstrument är och vad som menades med en” varm klang” som cellon har. Vi fick låna en fiol, som är väldigt lik cellon, av vår musiklärare Jonas.

Skola/ hem

Just nu har vi hög frånvaro bland elever/ personal på Mellangården. För att bromsa denna smitta ber vi er att vara extra uppmärksamma på symtom hos barnen. Vid minsta symptom ska barnet stanna hemma.

  • Har man symtom mindre än ett dygn ska man vara hemma 2 extra dagar.

  • Vid symtom längre än ett dygn, ska man boka Covid test. Vid positivt svar stannar man hemma 7 dagar med de sista 2 dagar utan feber. Vid negativ svar får man gå tillbaka till skolan efter tillfrisknande. Man kan då ha mindre symptom som lite hosta eller snuva.

  • Om inget test har gjorts ska barnet stanna hemma tills det är helt symtomfritt plus 2 extra dygn. Om 7 dygn har gått sedan insjuknandet och de sista 2 dygn utan feber och med gott allmäntillstånd kan barnet återgå till skolan även med lindriga symtom.

Om man fått ett positiv svar vill vi gärna att ni hör av er till mentor eller skolsköterska. Har ni ytterligare frågor går det bra att höra av sig till skolsköterska Judith.

Information inför vecka 13:

Måndag:Bokstavspåsen presenteras av Alice H och Lisa.
Tisdag: Sovmorgon/ fritids.
Onsdag: Idrott för båda grupperna.
Torsdag: Läsläxan lämnas in. Friluftsliv, ta gärna med en frukt och vattenflaska. Läsbingo delas ut.
                OBS! Fritids stänger kl 15:00

Fredag: Långfredagen (skolan stängd)

Kommande händelser:

  • v.14 – Påsklov

Vi önskar er alla en trevlig!

/Sara, Camilla och Mattias

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.