Neptunus veckobrev v. 13

Hej alla Neptunus familjer,

Nu är det äntligen påsklov och vi önskar er alla en fantastisk helg och ledighet. Ser fram emot att ses igen efter lovet.

Kunskaper:

Veckans bokstav:

Denna vecka presenterades bokstaven Bb av Lisa i grön och Alice i röd. Vi fick gissa på saker som barbie, band, bil, ballong, björn, borste, blå, bläckfisk, block, bestick, badfisk och badbomb. Tror det här är första gången som vi har haft så många olika saker mellan grupperna. Inte något som var likadant.

Därefter skrev vi våra meningar om våra ord. Vi hittade på gemensamma meningar men självklart fick de även hitta på sina egna varianter till orden.

    

Friluftsliv

På friluftslivet fick eleverna uppgift att leta efter spår av djur. Vi pratade innan om vad vi kunde leta efter. Eleverna sa spår i leran av hovar eller tassar, bajs, någon hårtuss, eller kanske något ljud ex fågelkvitter. Kanske även att vi skulle kunde få syn på något djur.

När vi väl kom fram till scoutstugan så fick eleverna först leka lite fritt. Därefter så fick de gå runt på en påskjakt där de fick besvara 17 frågor om påsken. När vi samlats igen för att få höra vad de svarat på de olika frågorna så var det flera elever som samtidigt hade hittat spår av bajs från djur. Detta tog vi såklart med spänning och berättade att även vi pedagoger hade hittat bajs. Sara visade eleverna hennes bajskorv låg som hon hittat. Vi funderade en stund på vad det kunde vara och sen berättade Sara att det finns ett väldigt säkert sätt kring hur man skulle kunna ta reda på vad det är för bajs. Detta är genom att smaka lite på bajset. Sara frågade då eleverna om de tyckte att hon skulle göra det och självklart tyckte de att hon skulle smaka även då de var lite tveksamma. Så hon tar en smakbit av bajset och alla utrycker sin avsky till detta. Varpå Sara självklart säger – April April din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill! Självklart var inte detta riktigt bajs utan en chokladboll. Så vips fick vi ett stor påskägg med chokladbollar. Men tänk vad vi lärare kunde lura er allihopa idag!

       

Bild – påskpyssel

Den här veckan så fick båda grupperna ha bild. Alla fick testa på att skapa ett påskris genom att blåsa ut vattenfärg till grenar för att sedan dutta ut färg med hjälp av tops för att skapa fjädrar i sitt ris. Eleverna gjorde fantastiska påskris och det enda som hördes i klassrummet var blåsljud av allas sugrör.

Skola hem:

Information:

Läsutmaning på Lemshaga 2/4 – 19/4:

Under 2 veckor har Lemshagas planeter (klasser) antagit en läsutmaning där det går att vinna en mysig lektion med fika. Självklart antog även vi i Neptunus denna utmaning. Alla elever har därför idag fått med sig hem ett läsprotokoll samt ett läsbingo som vi alltid ger ut under loven.

 

Fick du inte med dig någon läxa hem idag så kan du själv skriva ut den här:

Läsbingo och läsprotokoll

Läsbingo och läsprotokoll lämnas in på måndagen den 19/4.

Lycka till alla!

Fråga ang. veckobrevet på school soft:

Sedan föräldramöte har det funnits en fråga för er alla att besvara ang hur ni önskar att veckobrevet utvecklas. Vilket vi tog upp under vårt föräldramöte. De som valt att svara är 22 av 40 föräldrar. Det var 3 alternativ som ni kunde välja mellan samt även kommentera om det var något speciellt ni kände. Så här blev resultatet:

10 st tyckte att: Veckobreven är bra som de är.

9 st tyckte att: Ser gärna att veckobreven förkortas till ett område/ämne varje vecka samt information kring kommande vecka.

3 st tyckte att: Månadsbrev samt information på school soft inför veckan.

Självklart tar vi till oss detta och då det var väldigt jämt mellan fråga 1 och 2 så väljer vi att fortsätta varje vecka men kanske ibland med något kortare innehåll. School soft är fortfarande en viktig del att gå in på och här behöver man vara inne några gånger i veckan så man inte missar viktig information från skolan.

Projektavslutning 29/4 – Rymden

Vi missade att notera datum för projektavslutningen som vi lite gav er föräldrar att hjälpa till att ordna under föräldramötet. Så här kommer det! Vecka 17 torsdagen den 29/4. Hör gärna av er till oss när ni börjat planera så att vi vet hur era planer går 🙂

Friluftsliv – Ryggsäck

Till friluftslivet ber vi er föräldrar hjälpa ert barn med att ta med en bra ryggsäck som inte är full med saker utan endast vatten och frukt.

Nästa vecka:

Påsklov för alla. Du som anmält fritids är välkommen till Lemshaga under lovet.

Vecka 15:

Måndag: Läxa delas ut: Kapitel 24 ”Jag vägrar!” sid: 104-111
Tisdag: sovmorgon/fritids
Onsdag: idrott
Torsdag: Friluftsliv, alla tar med frukt och vattenflaska i ryggsäcken. Läxa samlas in.
Fredag:

Glad Påsk önskar vi er alla,

Camilla, Sara, Gottis, Cissi och Mattias

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.