Neptunus veckobrev v.19

Hej alla härliga Neptunusar!

 

Denna vecka har bjudit på härlig kämparanda i form av skolloppet. Oj vad eleverna sprang! Vi har även påbörjat ett nytt kapitel i Singma, statistik. Vi har dessutom pratat om blommans delar samt har vi planterat varsin solros. Nu väntar vi på att få se plantan växa. 

 

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven X och W. Daniel och Ingela hade med sig sista bokstavspåsen som innehöll cowboy, bowlingklot, häxa, sax och wasabi. Eleverna har som vanligt fått skriva meningar till orden. Det är så roligt att se elevernas utveckling från när de började i Neptunus tills idag. Vi startade med att skriva av orden tills att de nu skriver hela meningar och tänker på skrivreglerna som stor bokstav och punkt. Bra jobbat! 

Vi har även skrivit vårt sista kapitel i vårt skrivprojekt Ön. Som avslutning fick eleverna skriva om hur det kändes att lämna ön samt vad de skulle sakna. Nästa vecka kommer eleverna att få göra sin framsida till berättelsen samt läsa varandras texter och ge respons på på dessa. 

 

Singma – Statistik

Denna vecka har vi påbörjat ett nytt kapitel, statistik. Vi har läst av samt beskrivit och jämfört tabeller och diagram.  Dessutom har eleverna själva skapat tabeller och diagram samt gjort egna undersökningar.

 

 

 

 

 

NO – Blommans delar

På veckans no-lektion arbetade vi med växters livscykler. Vi har pratat om vad ett frö behöver för att växa samt hur det går till när växter blir fler. Utöver det har vi pratat om blommans delar samt har eleverna fått plantera varsin solros. Eleverna fick även göra varsin “flip book” med fakta om blommans delar. 

 

 

   

   

 

   

 

SO

Under veckans so-lektioner har vi passat på och pratat om trygga och mindre trygga platser på skolgården. Detta är något vi gör regelbundet för att kunna utveckla och förbättra vår skolmiljö. Utöver det har vi haft månadens första klassråd där vi pratade om hur vi tycker att det fungerar att äta i matsalstältet. Vi pratade även om skolgården och att eleverna saknade klätterställningen och den gamla båten som vi hade tidigare. 

 

Skolloppet till förmån för Barnhjärnfonden

Detta år sprang vi skolloppet till förmån för barnhjärnfonden. Den blev en glädjefull dag med många barn som hade rejält med spring i benen. Gottis hade förberett en 400 m lång bana som gick runt skolgården. Neptunus lyckades springa 293 varv tillsammans. Detta resulterade i ca 11 mil. Grymt jobbat!

 

De elever som hade ingått mikrosponsorsavtal med er och som ännu inte har hunnit sponsra kommer här ännu en chans att swisha sitt bidrag till barnhjärnfonden Foraldrabrev TRGM 2020_uppdaterat Lemshaga Skolan

 

   

 

 

 

Hem och skola

Läxa: 

  • Läslogg – nu har vi läst klart Den magiska kulan och eleverna kommer att få välja en egen bok som de vill läsa hemma. De kommer att få med sig en läslogg som de ska fylla i varje vecka. 
  • Eleverna kommer att få med sig sin mattebok och/eller svenska bok att arbeta klart med sådant man har missat. Dessa böcker ska med tillbaka på måndag. 

 

Information inför vecka v.20

Måndag: Idrott – eleverna kommer att ha idrott ute. Eleverna tar med ombyte för uteidrott. 

Tisdag: Ta med toarullar till dagens pyssel. 

Onsdag

Torsdag: Läsloggen tillbaka. 

Fredag: Läsloggen delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 18/5 Studiedag – Skola och fritids är stängd.
  • 19-20/5 Studiedagar – Fritids är öppet för de elever som är i behov av fritidsomsorg. 
  • 8/6 Friluftsdag
  • 10/6 Skolavslutningen – Detta år kommer inte skolavslutningen att se ut som den brukar på Lemshaga. På grund av rådande situation kommer vi att vara i våra klassrum istället för amfiteatern och tyvärr är inga föräldrar välkomna. Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. Vi behöver planera denna dag och behöver således få reda på hur många elever som endast är här under skolavslutningen samt hur många elever som är i behov av fritidsomsorg före och efter själva skolavslutningen.   Är ni i behov av fritidsomsorg före eller/och efter skolavslutningen skriver ni på Schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare fritids före och/eller efter, samt lägger in aktuella tider för dagen. Är ni inte i behov av fritids denna dag behöver ni skriva endast skolavslutning. Detta behöver ni ha gjort senast 24 maj. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Daniel, Ingela och Christina

 

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.