Neptunus veckobrev v.3

Hej alla härliga Neptunusar!

Nu börjar vi komma tillbaka till gamla rutiner vad gäller skolarbete efter ett härligt jullov. Snön verkar utebli så bli inte förvånade när det kommer hem bruna och geggiga för våra elever tycker om att vara ute och röra på sig. 

Denna vecka har vi hunnit med att förbereda oss inför kommande utvecklingssamtal, vi har arbetat med bokstaven Kk, vi har läst flera böcker i vår läsutmaning, vi har även pratat om isvett. 

 

Kunskaper

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Kk. I Den magiska kulan arbetade vi med stavelserna sk-, kr- och kl-. Eleverna fick i grupper skriva ner så många ord de kunde komma på där stavelserna fanns i början eller inuti ordet. Därefter fick de ta hjälp av de ord de kommit på och skriva ner i arbetsboken. 

 

   

 

Läsutmaning

För att utmana eleverna i sin läsning kommer vi att ha en läsutmaning. Eleverna har fått i uppgift att läsa totalt 300 böcker fram till sportlovet. Om de klarar utmaningen har eleverna tagit fram några förslag på uppmuntran t ex lärarna färgar sitt hår, de får ha pyjamasparty, de får bestämma innehållet en hel skoldag. Efter omröstningen får vi se vilken uppmuntran de valt. Har de någon bok hemma som de gärna vill läsa är det helt ok att ta med den till skolan. För varje bok eleverna har läst får de färglägga och skriva bokens titel på en fjäril. Dessa får sedan pryda vår vägg i klassrummet.  Nu håller vi tummarna att eleverna klarar vår utmaning!

 

 

Matematik

Eleverna har i veckan fått genomföra ett skriftligt bedömningsstöd i matematik. Detta ger en bra grund för elevernas fortsatta arbete i matematik samt vad de behöver sätta upp för mål nu när det strax är dags för att revidera sina gamla mål i sin IUP. 

Vi har även börjat arbeta i vår nya matematikbok, Singma 1B. I första kapitlet arbetade vi med lektionerna Räkna till 40, Skriva talen till 40 samt Tiotal och ental. Det är till stor hjälp att tillsammans med sitt barn öva på att ramsräkna samt skriva talen upp till 40. 

 

   

 

Friluftsliv

Denna vecka hade vi friluftsliv inomhus. Vi passade på att prata om isvett och vad man behöver tänka på om man ska gå ut på isen (om det nu funnits en sådan). Vi började med att titta på våra förkunskaper. Vad vet vi? Är det någon som varit ute på isen och i sånt fall vad hade den med sig? Vi skrev ner våra tankar kring vad eleverna tyckte var viktigt att ta med sig. De enades om hjälm, isdubbar och varma kläder.  Därefter tittade vi på en kort film där vi fick mer information om vad som var viktigt att ta med sig samt vad man behövde tänka på om man gick igenom isen. Vi fyllde på vår tankekarta med den nya faktan vi fått. Därefter fick eleverna i grupper göra en affisch där de skulle rita och skriva viktig information som man bör tänka på när man ska ut på isen. 

 

 

  

   

 

Elevernas ansvar och inflytande

Utvecklingssamtal och IUP

Snart är det dags för utvecklingssamtal och eleverna kommer till detta tillfälle att göra en egen presentation. Under veckan har eleverna fått börja svara på frågor som tex. hur de trivs i skolan, vad de tycker bäst om att arbeta med, vad de är stolta över med sitt skolarbete samt utvärdera sina tidigare mål. Allt detta gör de på sin iPad så det gäller att hålla tungan rätt i mun då det lätt råkar försvinna ett ord eller mening.  Mer av detta kommer ni föräldrar att få se på ditt barns samtal. 

 

Hem och skola 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 15  “Det blå tåget” s.65-68 samt läxboken s.17.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Albin och Hugo fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.4

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. Denna dag kommer vi att åka till Gustavsberg för att titta på skolbio. Vi vill att eleverna har med sig matsäck till denna dag (dryck (ingen läsk), lunch och en frukt/grönsak (ingen fika)).  

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • V.5 Utvecklingssamtal – Har du inte bokat tid är det hög tid att göra det!
  • 12/2 Föräldramöte – Varmt välkomna till Neptunus föräldramöte kl.17.30-19. 
  • 21/2 – Allaktivitetsdag. Mer information kommer!

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.