Neptunus veckobrev v.34

Hej alla i Neptunus!

Tack för fina dagar tillsammans och vilka härliga barn vi har fått lära känna! Vi ser fram emot ett roligt och lärorikt år tillsammans i årskurs 1.

Dessa första dagar kallas för ”lägerskoledagar” där syftet är att stärka gruppen och skapa en bra gemenskap där alla känner sig sedda och som en del av gruppen. Vi har pysslat, lekt gruppstärkande lekar, gått på promenad och bekantat oss med vårt nya klassrum, sittplatser m.m. Under den första dagen fick alla var sin låda med en pusselbit, ett sudd, en penna, ett hjärta, en regnbåge och ett lim. Alla saker hade ett specifikt syfte. Brevets text ser du nedan.

Vad roligt att just du ville bli en del av oss!

Här kommer några bra saker inför skolstart!

En Pusselbit – För att visa hur bra vi passar ihop och hur viktig just du är för att vi ska kunna vara som allra bäst.

Ett Sudd – för att påminna dig om att alla gör misstag och det är helt okej. det är så vi lär oss.

Ett Lim – för att tala om hur bra vi håller ihop. Vi är ett lag och vinner på att vara tillsammans.

Ett Hjärta – som talar om att du alltid har en plats på lemshaga.

En Penna – Som visar hur mycket vi kommer att jobba och hur roligt vi kommer att ha tillsammans.

En Regnbåge – som visar alla människors olikheter och respekt för alla.

En Stjärna – symboliserar just dig och hur du kommer växa här på Lemshaga som en fantastisk individ.

Kram från oss!

Under torsdagen fick vi lära oss om vad man behöver tänka på när man ska vara ute i skogen. Vad är viktigt att ha med sig? Hur gör man när man går vilse? Vi fick lära oss av vår vän Kråke som berättade om en dag då barnen i skolan gick vilse och fick lära sig sätt att hålla sig lugn, krama ett träd, bygga en koja och lämna spår.
Under fredagen så gick vi på utflykt och lärde oss om allemansrätten genom Sara, Ali och Allemansråttan. Vi avslutade dagen med att alla fick var sitt diplom.

Svenska

På fredag nästa veka kommer vi att dela ut terminens första läsläxa. Alla elever kommer att få en läsebok och en läxbok. Det kommer även finnas en instruktion om hur läxan ska genomföras i nästa veckobrev.

Info från idrotten

Välkommen till Idrott och hälsa läsåret 2020-2021

Hej och välkommen till ht- 2020

Jag heter Ann-Charlotte Olofsson men kallas för Gottis och det är jag som ska vara din idrottslärare under åk 1.

Du kommer att möta mig på onsdagar då klassen har en idrottstimme (60 min) i gympasalen. Vi startar direkt med ombyte, sköna kläder och barfota. Efter några veckor startar vi sen med dusch. Under åk 1 och 2 har vi inga idrottsskor när vi är inne. Varför? Det kommer jag att berätta för dig när vi ses och för dina föräldrar på förädrarmötet senare i höst.

Under hösten kommer vi att lära känna varandra genom lek och rörelse. Vi kommer att prova på olika handredskap, redskapsbanor, små och stora lekar och rörelse till musik.

På torsdagar udda veckor har vi friluftsliv (120 min). Då är vi ute så mycket som möjligt. Vi har olika tema som följer våra årstider. På friluftslivet är vi båda klasserna tillsammans och Camilla, Sara och Mattias är oxå med. För att du ska kunna ha den bästa utevistelsen behöver du bra kläder efter väder. Bra är oxå en ryggsäck, vattenflaska, sittunderlag och en frukt till varje tillfälle. Ibland är det gott med någon varm dryck och en smörgås men det meddelar vi när det blir dax.

Det ska bli jätte roligt att träffa dig  nästa vecka. Har du eller dina föräldrar några frågor går det jätte bra att maila mig på gottis.olofsson@lemshaga.se

Gympahälsningar Gottis

Övrig info

Vi fortsätter att följa samma riktlinjer som i våras med anledning av pandemin. Det innebär att ni föräldrar tyvärr inte kan följa med in i klassrummet och att vi inte kan ha något fysiskt föräldramöte men vi kommer att skicka ut en presentation med information som alla ska ta
del av. Utvecklingssamtalen kommer även de, ske på distans.

Nästa vecka

Mattias kommer vara ledig denna vecka, Hannan kommer därför vara med oss. Han är åter v.36.

Måndag:
Tisdag: sovmorgon
Onsdag: idrott (se info ovan)
Torsdag: friluftsliv, ta med vattenflaska och frukt
Fredag: läsläxa tas med hem, se info i kommande veckobrev

Trevlig helg!

Sara, Camilla och Mattias

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.