Neptunus veckobrev v.37

Hej alla Neptunusar!

Vi vill börja med att tacka alla som kom på föräldramötet! Vi hade verkligen en positiv känsla när vi gick från mötet. Mötesprotokollet kommer vi att lägga ut på Schoolsoft.

 

Elevernas egna reflektioner om den gångna veckan:

Vi har arbetat med matte, plus och lika med. Vi har arbetat med iPad, Vektor. Där gör man matteuppgifter. Vi har lekt ute på rasterna. Vi brukar leka vid snurrgungan, hoppa hopprep och hoppstylta. Vi har gjort en framsida till våra årstidsböcker. Bianca och Nomi hade med sig bokstavspåsen med föremål på bokstaven Mm. Veckans ord var ser. 

//Iris och Bianca 

 

 

Kunskaper

 

Idrott/Friluftsliv

På idrotten fick vi den här gången öva på våra grundmotoriska färdigheter. Vi började med uppvärmning i form av Musikstopp. Barnen fick dansa och springa runt till musik när musiken stannade fick de göra olika sorters övningar när musiken stannade.

Dagens tema: Bänkar – Vi skulle låtsas att vi var hästar som hoppade över hinder. Barnen fick hoppa över bänkar på olika sätt.

Avslutning/utvärdering. Med hjälp av tummen upp, tummen åt sidan och tummen ner fick eleverna utvärdera både sin egen insats och lektionens innehåll. Vi avslutade med avslappning till lugn musik.

 

   

   

 

Dans och drama

På kulturskolans lektion var det teater. Det samtalades om vad en teater är, vad gör en regissör osv. Eleverna fick även prova på att spela pantomim för varandra.

 

 

Den magiska kulan & Veckans bokstav

Veckans bokstav var “Mm”. Två elever hade med sig olika föremål i bokstavspåsen. Eleverna fick på ett lekfullt sätt genom föremålen gissa vilken bokstav som vi skulle arbeta med under veckan. 

Vi gjorde olika övningar med bokstaven Mm. Varje elev fick ett varsitt bildkort. De skulle lyssna  var i ordet det hörde Mm. Sedan fick de placera korten på tavlan utefter ifall de hörde Mm i först, inuti eller sist i ordet. 

Den andra aktiviteten gick ut på att eleverna skulle lyssna efter hur många ljud som fanns i varje ord. Tex Myra. M- Y- R- A = fyra ljud. 

Vi har också lärt oss ordbilden “ser”. Med hjälp av ordbilden “och” och “jag” skapade vi tillsammans meningar som alla kunde vara med och läsa. 

Jag ser en mus

Jag ser en morot

Jag ser ett monster och en mus. 

 

 

 

Vi har även hunnit skriva berättelser utifrån de föremål som Nomi och Bianca hade med sig i bokstavspåsen. Självklart vill vi dela med oss av våra sagor! Maja, Pelle och Lollo Sagan om de smarriga morötterna

 

Matematik

I matematik har vi denna vecka arbetat med att Addera talkamrater, Addera genom att räkna vidare samt Hitta likheter.  Likhetstecknets betydelse är något som ofta brukar vara lite komplicerat speciellt när det blir öppna utsagor vilket vi har arbetat med denna vecka, t ex 7= …. + 4 eller 3+4= ….+ 5.  Att förstå att likhetstecknet inte enbart betyder “här kommer svaret” är viktigt. Därför har vi arbetat lite extra med det för att verkligen befästa detta begrepp.  

 

 

 

 

Hem och skola

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kapitel “Den magiska kulan” s.16-19 samt läxboken s.5. Det är viktigt att ni endast läser det kapitel vi har i läxa och inte rusar vidare. 
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Alfred och Vince fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.38

Daniel är ledig – Det kommer att vara Inger som vikarierar (eleverna har träffat henne tidigare i Pluto så hon är känd för eleverna).

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Utvecklingssamtal

Under vecka 39 kommer vi att erbjuda ett “Lära-känna-samtal”. Tiderna för detta samtal finns på schoolsoft. Inför samtalet vill vi att ni fyller i underlaget “Inför utvecklingssamtal” som även det finns på schoolsoft. 

 

Hälsning från fritids;

  • Nu blir den ‘gröna västen’ den ‘rosa västen’. Att utcheckaren har en avvikande färg på sin väst har varit uppskattat och det har fungerat mycket bra. För att det ska bli ännu tydligare kommer utcheckaren framöver ha en rosa väst.
  • De elever som under förra läsåret lämnade in blanketten ’Självständig hemgång’ behöver lämna in en ny gällande detta läsår.

 

Kommande händelser:

  • v.39 – Denna vecka kommer vi att erbjuda utvecklingssamtal. Det är “först till kvarn” som gäller med tiderna så ni som ännu inte bokat tid är det hög tid att göra det.  
  • v.44 – Höstlov

 

Pingis på Lemshaga

  • Är du sugen på att spela pingis efter skolan? På torsdagar kommer Boopingis till Lemshaga och har tränarledd träning. Kanske kan det vara något för dig? Ledare för pingis kommer att vara Johannes som arbetar hos oss. För mer info klicka på länken: Pingis på Lemshaga

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Pernilla

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

 

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.