Neptunus veckobrev v.38

Hej alla härliga Neptunusar!

 

Vi tackar Inger för denna vecka! Hon har vikarierat för Daniel som har varit ledig. Självklart passade vi på att höra hur Daniel hade det på sin ledighet genom ett videosamtal. Detta var något som var uppskattat av eleverna.  

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal. Ni som ännu inte hunnit fylla i dokumentet “Inför utvecklingssamtal” som finns på schoolsoft, det är hög tid att göra det. Detta dokument är ett underlag till vårt samtal. Samtalen kommer att ske på Mellangården, i Studion samt Biblioteket. Välkomna!

 

Elevernas egna reflektioner om den gångna veckan: 

Vi har provat på NE.apparna, Räkna och Stava. Under fredagens mattelektion fick vi prova på olika mattespel, t ex Scratch junior, Sänka Skepp, vanliga kortspel och Yatzy. Vi har ritat ett självporträtt till Boken om mig som skulle bli framsidan. I boken om mig fick vi även skriva saker om oss själva samt vilka favoritsaker man hade som t ex favoritfärg, favoritmat m.fl. Vi ringde till Daniel när han var i New York. 

//Jonte och Manny

 

Kunskaper

 

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven A. Alfred och Vince hade med sig bokstavspåsen med olika föremål. Av dessa föremål har vi utöver vårt bokstavsarbete skrivit våra gemensamma berättelser. Det är alltid roligt att att skriva dessa och höjdpunkten brukar ändå vara att läsa den andra gruppens berättelse. Och här kommer självklart veckans berättelser: Anden som skulle gå ut och fiska   Sagan om Apis

 

 

 

   

 

Veckan har även bjudit på bokstavsarbete med pyssel. Vad passade bättre än en apa som fick hänga i vårt fönster. 

 

 

Boken om mig

Nu har alla elever fått presentera sina sommarbilder. Det är så härligt att se hur stolta de är över att få gå fram och presentera just sin bild för sina klasskompisarna. Denna vecka fick de även göra en framsida till boken om mig och vad passade bättre än ett porträtt av sig själv.

 

 

Engelska

Denna vecka har vi pratat om “My family”. Vi har pratat om begrepp som t ex mother, father, brother, sister, grandmother och grandfather. Vi tittade även på ett avsnitt av “Pick a colour”. Fraser som vi lärde oss var; Who is this? och It is… .

 

Hem och skola

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. “Den magiska kulan” s.20-23  samt läxboken s.6. Det är viktigt att ni endast läser det kapitel vi har i läxa och inte rusar vidare. 
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Wilma och Emma.S fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.39

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. Utvecklingssamtal.

Tisdag

Onsdag: Utvecklingssamtal. 

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Hälsningar från fritids;

Det börjar nu vara kyligare ute, en extra tröja och en tunnare jacka kan vara skönt att ta till i snålblåsten. Den gröna västen har som ni säkert sett (och som vi pratade om på föräldramötet) blivit den rosa västen, det känns som att alla tycker det var en bra förändring för att lättare hitta ‘rätt’ pedagog. Sista dagen att lämna närvaro/frånvaro på Schoolsoft för utvecklingssamtalsdagen  (25/9) var fredagen den 13/9. Vi saknar besked från ett flertal familjer, fyll i snarast tack.

 

 

Pingis på Lemshaga

  • Är du sugen på att spela pingis efter skolan? På torsdagar kommer Boopingis till Lemshaga och har tränarledd träning. Kanske kan det vara något för dig? Ledare för pingis kommer att vara Johannes som arbetar hos oss. För mer info klicka på länken: Pingis på Lemshaga

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Pernilla och Inger

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.