Neptunus veckobrev v. 4

Hej alla härliga Neptunusar!

Ännu en härlig vecka har gått!  Denna vecka har vi fortsatt med förberedelser inför kommande utvecklingssamtal där eleverna har fått öva på att presentera för varandra två och två.  Vi har arbetat med bokstaven Åå, vi har läst flera böcker i vår läsutmaning, varit på skolbio, läst på engelska, haft bild med Cissi och massor av annat skoj. 

I torsdags var det dags för skolbio! Filmen hette Min granne Totoro och den handlade om: 

“Satsuki och Mei har precis flyttat till landet för att vara nära modern, som ligger på sjukhus. De flyttar med sin pappa till ett gammalt hus med många hemligheter. Systrarna ger sig ut på upptäcktsfärd och finner snart att inget är som vanligt; i huset kryper förunderliga små varelser, och i skogen rör sig en stor och vänlig figur som får namnet Totoro.”

Eleverna uppskattade filmen väldigt mycket! Vi fortsatte dagen med att avnjuta vår matsäck och lekparkslek i Gustavsberg. 

 

Kunskaper

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Åå. I Den magiska kulan arbetade vi med rimord, att skriva bokstaven Åå, likheter och skillnader i ord och vokalhuset. 

Vi tittade på likheter och skillnader mellan exempelvis orden har-här-hår och tar-tär-tår. Vi pratade om att ord får helt olika betydelse beroende på ifall vi använder oss av A, Å eller Ä.   

Vi har nu kommit en bit in i vår läsutmaning och eleverna har varit flitiga! Kommer vi att klara utmaningen? Om ni klarar utmaningen har vi bestämt att vi kommer att ha ett pyjamasparty!

 

Matematik

Vi har avslutat kapitel 1 i vår nya mattebok Singma 1B. Veckan har bjudit på tiotal och ental, jämföra och storleksordna tal, talföljder och kunskapsloggen. Josefine var också på besök i veckan och den här gången arbetade hon med elever i smågrupper. Ni får gärna öva på att räkna talföljder tillsammans tex: 2-skutt (2, 4, 6, 8, osv), 3-skutt (3,6,9,12, osv), 5-skutt (5,10,15,20, osv)

 

Engelska

Under engelskalektionen fick vi prova på att läsa en bok tillsammans. Den hette “At the beach”. Den handlade om en familj som skulle gå till stranden. Väl där hittade de på massvis med roliga saker.

Vi testade också en ny app på ipaden som heter “Spelling”. Där får eleverna på ett lekfullt sätt prova på att stava engelska ord. 

 

Elevernas ansvar och inflytande

Utvecklingssamtal och IUP

Nästa vecka startar utvecklingssamtalen. Det ni behöver ha gjort tillsammans med era barn är att ni fylla i enkäten “Inför utvecklingssamtal” på Schoolsoft. Det ska bli kul att få sitta tillsammans med er och visa vilken utveckling era barn har gjort! 

Allaktivitetsdagen

Om ungefär en månad kommer vi genomföra den årliga allaktivitetsdagen. Det kommer att finnas fyra aktiviteter att välja mellan: Pyssel och bak, bollsport, skridskor och sagovandring.  Ni kan redan nu fundera på vilken av de fyra aktiviteterna ni helst skulle vilja vara med på. Valet kommer ni att få svara på genom länk inom kort.

Hem och skola 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 16  “Prata ut” s.69-72 samt läxboken s.18.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Leon och Vincent fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.5

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag. (Det är inte obligatoriskt för eleverna att vara på fritids under dagen. Däremot är själva utvecklingssamtalet obligatoriskt. Om ni planerar att vara hemma resten av dagen, fyll i närvaro på Schoolsoft)

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • V.5 Utvecklingssamtal 
  • 12/2 Föräldramöte – Varmt välkomna till Neptunus föräldramöte kl.17.30-19. 
  • 21/2 – Allaktivitetsdag. Mer information kommer!
  • V.9 Sportlov

Kommentera gärna när ni har läst!

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.