Neptunus veckobrev v. 50

Hej alla härliga Neptunusar!

På Lemshaga märks det att julen närmar sig med tomtekliv. I veckan har vi övat vår julavslutningssång med Jonas, varit i Ingarö kyrka på julspel samt kollat på skolans körers fantastiska Luciatåg. Däremellan har vi hunnit ha matematik, skapat samhällen och arbetat i Den magiska kulan.

Kunskap

Matematik

I matematik har vi återigen fått besök av Josefine.

Vi fick arbeta med att komma på egna räknehändelser samt öva på problemlösning. 

 

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Ää. Vi tittade bland annat på orden älg, äpple och gädda och funderade över var i vokalhuset vi skulle placera dem. Eftersom vokalen Ä kan låta på olika sätt. Exempel: Uppe-Ä = Älg Nere-Ä = Räka.

Vi pratade också om vikten av att använda sig av prickarna i Ä. Vilken betydelse orden får beroende på om prickarna är där eller inte.  Exempel: här-har, säl-sal, räka-raka, svär-svar

Dessutom tittade vi närmare på ordbilden är. Är är ju ett eget ord men ingår också i många andra ord. Vi lät eleverna bilda egna ord som innehöll är till exempel: när, här, bär, svär, bära, tära, sära osv.

Vi avslutade veckan med att lära oss mer om älgen!

SO – “Vårt samhälle”

Äntligen var det dags att börja skapa våra samhällen! Tack för hjälpen att samla in allt skrot. Eleverna har verkligen varit kreativa och engagerade i sitt samhällsbygge! Vi har byggt allt från skolor och hotell till sjukhus och brandstationer. Bilderna får tala för sig själva:

          

 

Engelska

På engelskan fick vi lära oss nya ord: “Christmas words”. Vi fick bland annat träna på att uttala och skriva ord som: tree, reindeer, santa, star, bells m.m. Detta gjorde vi genom att gemensamt titta på de olika orden på tavlan samt självständigt arbete i ett julhäfte.

 

Hem och skola 

Läxa:

Ta med väska eller papperskasse till nästa vecka. Vi kommer att städa och plocka undan i klassrummen och en del av elevernas arbeten kommer att tas hem. 

Vi kommer att ha ett uppehåll med läsläxan i Den magiska kulan. Men däremot uppmanar vi er att läsa själva hemma. Det är viktigt att läsa så mycket som möjligt för att bli en god läsare.

 

Julavslutning

Vår årliga julavslutning för Mellangården kommer att äga rum kl.17:15 i Gustavsbergs kyrka. Den är obligatorisk för alla elever. Fritids stänger som vanligt kl.17 men det är ni föräldrar som ser till att ta med era barn till avslutningen. Vi har ingen möjlighet att skjutsa några barn till kyrkan. Väl i Gustavsbergs kyrka sitter eleverna med oss pedagoger. 

 

Städning i kapprummen

Under lovet kommer det ske en storstädning av skolan. För att städningen ska bli så bra som möjligt behöver ni tömma era hyllor i kapprummen inför jullovet. Tack på förhand!

 

Information inför vecka v.51

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag: Jullunch på skolan

Torsdag: 17:15 Julavslutning i Gustavsbergs kyrka. Obligatoriskt! 

Fredag: Jullov! (fritids öppet för er som anmält)

 

Kommande händelser:

  • 8/1 – Vårterminen börjar kl.8.20. Välkomna!

 

Vi önskar er alla en trevlig tredje advent!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.