Neptunus veckobrev v.6

Hej alla glada Neptunusar!

Ännu en vecka har passerat! Vi närmar oss sportlovet med stormsteg, men än är vi inte där! Nästa vecka är det föräldramöte och veckan innan lovet är det allaktivitetsdagen.

Veckan har bjudit på många roliga lektioner och aktiviteter så som: Bokstaven Hh, Engelska, Måla Monet med Cissi, Nordisk mytologi och vattnets kretslopp.

 

Kunskaper

Svenska

I Den magiska kulan har vi denna vecka arbetat med bokstaven Hh. Vi fick minnas tillbaka till Pluto-tiden och repetera sammansatta ord exempelvis: sol + ros = solros, hus + bil = husbil, Lejon + kula = lejonkula osv. Vi pratade också om olika kroppsdelar. Vi lät eleverna namnge så många kroppsdelar de kunde och peka ut dem på sin kropp (ordförrådsutveckling). Vi kom på: hand, haka, huvud, häl, hals, hår och hud. 

I arbetsboken fick eleverna arbeta med liknande uppgifter som vi arbetat praktiskt med.

Vi har även övat på att forma bokstäverna i veckan!

 

Matematik

Vi har arbetat mycket med tiotal och ental i veckan. Kapitlen vi berört har handlat om att:

  • kunna addera två stycken tvåsiffriga tal.
  • kunna addera tre stycken ensiffriga tal.
  • kunna subtrahera ett ensiffrigt tal från ett tvåsiffrigt tal.

Det är mycket nytt för eleverna men vi upplever att de kämpar på bra. Vi fortsätter att uppmuntra dem att hitta på flera olika sätt att lösa de problem vi tar oss an. Vi använder oss av tallinjen, tioramar, tiobasmaterial, talcirklar och multikuber. 

No

 Vi fortsatte prata om vatten genom att utifrån elevernas förkunskaper bygga vidare på undervisningen. Vi såg på en film och läste en faktatext om vattnets kretslopp. Tänk att vi dricker samma vatten som dinosaurierna gjorde eftersom det bara finns en viss mängd vatten på jorden! Det kommer inte till något nytt och det försvinner inte något. Alltså vattnet går runt och runt i ett kretslopp.

 So

Vi har startat ett nytt temaarbete om nordisk mytologi. Vi startade upp temat genom VT-rutinen “Zoom in”. Eleverna fick se en liten del av bild, tänka kring den för att sedan få fler pusselbitar. Bilden bakom var en bild på Yggdrasil, asatrons världsbild. Vi läste om vad man trodde på förr och vilka olika världar som fanns i trädet. Vi började också prata om olika gudar och varifrån vi fått namnen till våra veckodagar. Först ut var guden Månes = Måndagen.

 

 

 

Bild med Cissi

I tisdags målade vi akrylmålningar och inspirerades av den kände impressionisten Claude Monets fantastiska tavlor.

Som vanligt var det väldigt mycket kreativitet och alla provade olika färgblandningar på sina paletter.Jag tror att Monet skulle vara både lycklig och stolt om han hade kikat in i klassrummet.

 

Elevernas ansvar och inflytande

Mellangårdens allaktivitetsdag fredagen 21/2

Nu på söndag (9/2) är det sista dag att anmäla vilken aktivitet du vill göra under allaktivtetsdagen. Välj via länken: Mellangårdens allaktivitetsdag 21 februari

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 18  “Prinsen och sanningens spegel” s.77-81 samt läxboken s.20.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Ture och Robin fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.7

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag: Föräldramöte 17:30, Välkomna!

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • 21/2 – Allaktivitetsdag. Gör ditt val senast nu på söndag den 9/2!
  • V.9 Sportlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.