Neptunus veckobrev v.7

Hej alla barn och vuxna i Neptunus!

Vi har haft en fin och händelserik vecka tillsammans, med både allaktivitetsdag och alla hjärtans dag firande!

Friluftsliv

Under fredagen blev det hinderbana med uppspända rep och lekar ute vid “raketen”. Klurigt och roligt!

Svenska

Veckans bokstav var P, och Edvin och Elliot G var de som hade med sig bokstavspåsen!

SO

Vi har fortsatt att prata om nordisk mytologi och om veckodagarna och hur de har fått sina namn. Vi har pratat, tittat på filmer, ritat och skrivit i våran “tiden och rymden” bok. Barnen är verkligen fascinerade av de mystiska berättelserna!

NO

Resan med Leia och björndjuren har fortsatt och denna vecka har vi fått lära oss om Saturnus och Uranus. Vi har fått lära oss att Saturnus ringar består av is och grus som kan vara så små som dammkorn upp till så stora som en villa! Vi har även tagit reda på att Uranus har årstider som är 21 år långa!

Matematik

Vi har fortsatt vårt arbete med klockan. Begrepp som efter, före och sedan har diskuteras och barnen har fått ordna bilder med klockslag i ordning.

Vi i röd grupp har pratat om sekunder, minuter och timmar och även uppskattat hur lång tid vissa saker tar, så som en matematiklektion, sjunga en sång eller klappa 3 gånger.

Gröna gruppen har spelat bingo och spelat in vår klocksång som ni kan lyssna till nedan!

Denna vecka har barnen fått med sig en ny läxa hem! Det handlar just om klockan och att reflektera och tänka kring tid och vilka tidpunkter som man gör vissa saker under en lördag.

Alla hjärtansdag

Vi firade alla hjärtans dag med att göra egna kort och prata om varför vi tror att vi firar en sådan dag? Vad kan man göra eller säga till dom runt omkring oss?

Allaktivitetsdagen

Vi hade en roligt och fin dag på vår allaktivitetsdag! Trots att inte alla fick sitt förstahandsval verkade barnen nöjda och belåtna vid dagens slut. Vi avslutade tillsammans i klassrummen med massage och reflektion kring dagen.

Vi vill förtydliga kring valet av att stanna på Lemshaga med våra Pluto och Neptunus barn som skulle åka skridskor. Vi märkte att det fanns en viss oro kring att skridskoutflykten blev flyttad till sjön här på Lemshaga. Beslutet var grundat på att det skulle vara så säkert för alla som möjligt. Det var många barn som skulle åka buss och eftersom sjön uppfyllde säkerhetskraven så ansåg vi att det var bättre och säkrare att de yngsta barnen var kvar här på skolan.

Vår prioritet är alltid att det ska vara så säkert och tryggt för barnen som möjligt! Vi ser det som något väldigt positiv att ta tillvara på den fina miljön runt vår skolgård och de möjligheter den ger oss!
Det som kunde förbättras var tidpunkten då ni föräldrar fick denna information.
Vi tar till oss kritiken och ska vara bättre på att informera så att ni som föräldrar kan ta ställning i god tid. Vi på isen hade i alla fall en riktigt härlig dag på vår fina sjö!

Påminnelse!

Vi vill verkligen påminna om vikten av att ha extra kläder, både ytter- och innekläder på hyllorna. Många får låna ut extra vantar, strumpor m.m. som är dyngsura vid hemgång. Om alla tar en extra koll på hyllorna nu när det är så här blött så håller vi våra barn torrare och gladare!
Nästa vecka:
Måndag: Veckans bokstav.
Tisdag: Gröna gruppen till biblioteket.
Onsdag: Röda gruppen till biblioteket. Ny läxa delas ut, kap 19 “Är ödehuset öde?”
Torsdag: Idrott för båda grupperna.
Fredag: Form och mönster-projektet med Birgitta fortsätter

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Nick och Vincent

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']