Neptunus veckobrev v.7

Hej alla härliga Neptunusar!

 

Denna vecka startade lite annorlunda med strömavbrott och stängd skola. Som tur var kom strömmen tillbaka under dagen och vi kunde åter öppna skolan dagen efter. 

Tack alla föräldrar för ett givande och bra föräldramöte. Vi kan hälsa att eleverna tyckte att det var roligt att se sina föräldrar göra jumping jacks samt se hur de fick klura i matematiken. Protokoll skickas ut inom kort på schoolsoft. 

 

Kunskaper

Svenska

Denna vecka har vi i Den magiska kulan  bildat ord som börjar på pl-, pr- och sp-. Vi har även arbetat med ordbilderna mig, dig och sig. Dessutom har de fått öva på sin läsförståelse genom att läsa påståenden samt svara ja eller nej. 

 

 

 

SO

Under so-lektionerna har vi fortsatt med nordisk mytologi. Denna vecka var det dags att ta reda på varifrån namnen på veckodagarna tisdag och onsdag kom ifrån. Vi fick här lära oss mer om hur det kom sig att krigsguden Tyr endast hade en hand och vem guden Oden egentligen var. Ni visste väl att Oden hade offrat ett öga till Mimer och att han hade två korpar som hette Hugin och Munin. Eleverna tycker nog att det är ganska spännande att lära sig mer om nordisk mytologi. Nästa vecka tar vi oss an veckodagarna torsdag och fredag.  

 

NO

Under veckans no-lektion gjorde vi ett vattenexperiment med två vattenfyllda glas. Det ena glaset var öppet och det andra glaset var tillslutet med plastfolie. Eleverna fick därefter skriva en hypotes om vad de trodde skulle hända i glaset. Glaset kommer att få stå i en vecka och då vi kommer att få skriva en slutsats, vad det var som faktiskt hände?

 

 

Friluftsliv

Under veckans friluftsliv har vi åter varit vid scoutstugan och haft roliga aktiviteter. Vi arbetade med temat vatten och eleverna fick denna dag prova på memory med olika begrepp t ex kondens, avdunstning, fast-, flytande- och gasform. Eleverna fick dessutom sortera bilder på olika föremål där de skulle diskutera och argumentera kring i vilken grupp den skulle tillhöra,  fast-, flytande- eller gasform. Som avslut fick de leka olika lekar kopplat till vatten. 

 

 

 

   

 

 

Elevernas ansvar och inflytande

Allaktivitetsdag

Alla elever har fått sitt förstahandsval förutom de som valt Sagovandring. Denna aktivitet utgår då det var för få elever som valt denna aktivitet. Dessa elever kommer istället att få sitt andrahandsval. De elever som ska åka skridskor behöver ha med sig matsäck. De andra två aktiviteterna kommer att äta lunch på skolan. Se tidigare presentation om allaktivitetsdagen vad ditt barn behöver ha med sig. 

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 19  “Är ödehuset öde?” s.82-85 samt läxboken s.21.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Emma.W och Lucas fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.8

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Allaktivitetsdag.  

 

Kommande händelser:

  • V.9 Sportlov

 

Hälsning från fritids

  • Ni som ännu inte anmält närvaro eller ledighet till sportlovet behöver göra detta snarast. Oavsett om ni planerar en ledighet behöver ni ändå skriva ”ledig” på SchoolSoft. Planerar ni att vara på fritids fyller ni i tiderna samt skriver ”närvaro”i kommentarsfältet. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

13 kommentarer

Kommenteringen är stängd.