Neptunus veckobrev v.12

Hej alla härliga Neptunusar!

Ytterligare en vecka har passerat. Vi försöker skapa den trygga plats eleverna och föräldrar behöver nu när det är en osäker omvärld. I och med vår situation och osäkerhet kring elevernas närvaro passar vi på att lära våra elever hur man använder classroom, schoolsoft och mail. Det kommer underlätta vid sjukfrånvaro.

 

Då det är många elever som är hemma och vi vill säkerställa att de inte kommer efter i vårt skolarbete kommer vi från och med nästa vecka att lägga in vår lektionsplanering på Schoolsoft. Det är en fördel om ni har möjlighet att hämta skolmaterial som eleven kan arbeta med under sin hemvistelse (om eleven inte är alltför sjuk förstås). Har ni några frågor så går det alltid bra att maila oss. 

 

Svenska

Veckan började med att Ingela och Daniel hade med sig bokstavspåsen. Denna gång var det bokstaven Y som var på tur. Som tur var hade vi hittat några föremål. Efter genomgång fick eleverna i uppgift att skriva fem meningar med dessa ord . 

 

Vi har även skrivit ytterligare ett kapitel i vårt skrivprojekt Ön. Denna vecka handlade det om att vi kom iland på den öde ön. Här skulle eleven beskriva hur det kändes att äntligen komma iland och känna sand under sina fötter. De fick även beskriva hur de tog reda på om ön var trygg eller inte. Därefter fick de rita en passande bild till kapitlet. 

 

 

No – Vattnets kretslopp

Under torsdagens lektion lyste solen så härligt så vi kunde bara inte stanna inne. Vi har tidigare pratat om begreppen avdunstning, kondensering, vattenånga m.fl. Denna lektion tittade vi på en kort film om vattnets kretslopp för att därefter ta med våra pennor och papper ut i naturen för att rita vårt eget kretslopp där vi fick lägga till de begrepp vi kom ihåg. Det blev en härlig lektion ute i det fria. 

 

 

   

 

SO – Grekisk mytologi

Vi har tidigare arbetat med nordisk mytologi och denna vecka har vi börjat titta på den grekiska mytologin. Vi började med att undersöka om det var någon som visste något om detta ämne. Som tur var det några som kände till några av gudarna. Därefter fick eleverna två och två varsin gud som de skulle ta reda på fakta om. Nästa vecka kommer eleverna att få göra klart samt presentera för varandra. Spännande!

 

   

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 22  “Speglingar” s.95-98  samt läxboken s.24.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Ingela och Daniel fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.13

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag: Extrainsatt studiedag för alla lärare – fritids är öppet till kl.15 för de elever som är i behov av omsorg. Gå gärna in och skriv din närvaro på Schoolsoft . Skriv ledig alt. närvaro. 

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Läxan delas ut.   

 

Kommande händelser:

  • 25/3 – extrainsatt studiedag. Fritids öppet för elever i behov av omsorg. 
  • v.15 – Påsklov

 

Hälsningar från fritids: 

Är ni i behov av fritidsomsorg under studiedagen onsdag 25/3?

 

Som ni tidigare fått information om så behöver vi ha en studiedag redan nu på onsdag 25/3 pga fortbildning för pedagogisk personal inom distansundervisning.  

Fritids/klubben kommer att hålla öppet fram till 15.00 denna dag för er i behov av det. Vi vädjar om att endast ni med behov nyttjar fritidsomsorgen denna dag. Detta för att vi önskar att även så många som möjligt av fritidspersonalen kan delta i fortbildningen. 

ALLA med fritidsplats behöver gå in på Schoolsoft och under fliken mina tider skriva under kommentar från vårdnadshavare: Ledig alt. närvaro. Detta är mycket viktigt att ni gör snarast möjligt (senast söndag 22/3) så att vi kan planera bemanningen inför denna dag. 

Hälsningar

Fritids och Klubben

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.