Neptunus veckobrev. v45

Hej alla fantastiska Neptunusar! 

 

Välkomna tillbaka efter ett välbehövligt lov. Vi hälsar även Christina välkomna till vårt härliga gäng. Christina kommer att vara resurs samt ansvarspedagog på fritids i vår klass. 

 

Det börjar bli kallt och vi vill åter påminna om att se till att ditt barn har med sig passande kläder och skor.

 

De kommande veckorna kommer Neptunus att ha en praktikant. Ludwig har tidigare gått på Lemshaga. Han går nu andra året på Solna gymnasiums barn och fritidsprogrammet med inriktning NIU innebandy. Välkommen Ludwig!

 

Kunskaper

 

Matematik – Singma

Denna vecka har vi arbetat med att jämföra antal samt storleksordna tal. Vi har då arbetat med begreppen  fler, färre, störst och minst. Vi har även arbetat med talföljder där vi pratat om vilket tal som kommer före och efter. Ni får gärna träna på att rakna till 20 både fram- och baklänges. 

 

   

 

SO – “Vårt samhälle”

I SO har vi påbörjat ett nytt tema, “Vårt samhälle”. Denna vecka har vi låtit eleverna få reflektera kring ordet samhälle. De fick fundera och komma med förslag på vad som fanns i ett samhälle och vilka som styr det. Eleverna fick sitta i mindre grupper där de fick skriva en tankekarta. Därefter läste vi i vår SO-bok och senare fick eleverna åter fylla på sin tankekarta med nya saker de hört om. Arbetet kommer också att mynna ut i områdena trafik och yrken. Fortsättning följer….

 

    

    

 

Svenska – stationsarbete

Denna vecka har vi låtit eleverna få arbeta i olika stationer under svenskalektionerna. De har fått prova på olika uppgifter såsom läsförståelse, spåra mönster, bokstavspussel, Lycko, sagor med QR-koder och mycket annat (bilderna får berätta mer). 

 

   

   

   

 

NO – Hösten

Vi har denna vecka arbetat med hösten. Vad ser jag? Vad hör jag? Vad känner och luktar det i naturen under hösten? Detta är några av de frågor vi har försökt besvara. Vi tittade på en film. Dessutom skrev vi en gemensam text om vad som hände i naturen under hösten.  Som pyssel till hösten fick eleverna göra bokmärken med lövtryck. Det blev vackra kreationer!

 

    

 

Friluftsliv

Under veckans friluftsliv promenerade vi till scoutstugan. Väl på plats lekte vi en lek där eleverna blev indelade i två grupper. De fick varsin bild på ett djur som var numrerade från 1 till 22.  Lagen skulle nu hitta det andra lagets 1:a och 22:a. Det var en uppskattad kull-lek som vi säkerligen kommer att göra om. Därefter hade Gottis tagit men trangiaköket och värmt upp saft till oss alla.  Det värmde oss i det kalla och blåsiga vädret. 

 

        

       

 

Idrott och Dans och drama

På idrotten har Gottis bjudit på hinderbana och som uppvärmning har de dansat polka (ni kanske har märkt av ett skuttande hemma?). På dans och drama har de arbetat med olika dramalekar.

 

    

    

 

Hem och skola

 

Läxa: 

 • Den magiska kulan  – läsebok kap.9  “Ristin ir slit” s.40-43 samt läxboken s.11.
 • Bokstavspåsen – Denna vecka har Hollie och Nils fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.46

 • Nästa vecka uppmärksammar vi barnboksveckan och nationella läsdagen.

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Sista gången vi har dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Bild med Cissi

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Information från fritids: 

Nu är det dags att göra er anmälan inför Jullovet. 

Vi önskar att ni skriver “Närvaro” i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver ”Ledig” i kommentarsfältet om ni är lediga. 

 • Dessa datum är fritids ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan: 
 • 20 December 
 • 23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)
 • 2 Januari
 • 3 Januari
 • Dessa datum är fritids STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftnar)
 • 27 December
 • 30 December
 • 7 Januari (pga. planeringsdag) 

 

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt. 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Kommande händelser:

 • 12/12 – Vi åker till Ingarö kyrka och tittar på årets julspel. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck. Finns det någon/några föräldrar som vill följa med, hör av er till oss.
 • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel och Christina

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.