Neptunus v. 37

Hej alla fina i Neptunus!

Ännu en vecka har bara susat förbi.

Svenska

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Mm. Vi har skrivit meningar med ord som börjar eller innehåller eller kanske slutar på bokstaven Mm. Till hjälp har eleverna haft ordkort med orden, Jag, ser, en, ett, och, samt en avslutande . (punkt) de fick även bildkort men olika ord med bokstaven M. Eleverna har jobbat på fantastiskt med att skriva sina meningar. Det var lite klurigt i början med alla kort och bilder men med lite hjälp så lyckades alla skriva minst en mening.

  

Bokstaven Mm i bokstavslandet har även fått presentera sig och vi har fått reda på vad all bokstäver tycker allra bäst om att äta.

Äta damm är riktigt gott. Bokstäver bakar stort som smått. Detta gillar inte vi. Fick vi damm så sa vi “tvi”

Hjälp mig nu, sa lilla s. Kalaset blir en stor tristess. Fixa tårtan måste vi, m la´ i fyrverkeri.

Vi har även fått höra vilka olika Mm saker som vi skulle kunna hitta hemma hos Filip och Elise.  Tack för att ni är så påhittiga 🙂 Nästa vecka kommer vi få möta bokstaven Aa.


Matematik

ska%cc%88rmavbild-2016-09-14-kl-09-40-27

Denna vecka har vi fortsatt arbeta med våra siffror 1-10 för att få reda på alla deras egenskaper. Vi har bland annat jämfört olika saker och använt oss av begreppen fler än, färre än eller lika många.

Vi samtalar varje lektion utifrån Visible thinking rutinen Tänk själv, i par, dela med er, där eleverna först försöker testa själv utifrån vår frågeställning. Därefter får eleven berätta för en kompis vad hen har upptäckt samt även få möjlighet att lyssna på sin kompis tanke. Slutligen får de som vill delge hela gruppen deras tankar. Detta gör att alla får möjlighet att reflektera och vara delaktiga i de problem som vi ställs inför varje mattelektion.
image  


No – Livet i skogen

I fredags förra veckan var vi ute i skogen för att fortsätta upptäcka vår fantastiska natur. Vi tittade då på våra träd och försökte utifrån att titta på deras stam och blad/barr förstå vad det var för träd. Denna vecka har vi tillsammans pratat om hur vår natur ser ut där ute och skapat en skog till våra flygande djur som vi hittat under sommaren.

  

image  image


Information:

Föräldramöte:

Välkomna till föräldramöte onsdagen den 12 oktober kl 17.30-19.00. Vi kommer att använda oss av VT för att synliggöra våra och era förväntningar på läsåret.

Ni ska få träffa Josefine Reijler vår matematikutvecklar som kommer att berätta om vårt matteprojekt. Ni kommer även få höra om vårt friluftslivsprojekt och hur våra elever blir goda läsare.

Varmt välkomna!

Tips inför idrotten från oss i Neptunus!

ska%cc%88rmavbild-2016-09-15-kl-22-40-26En badmössa är alltid bra att ha, särskilt till vintern då vårt hår annars blir till is.

Likaså en väldigt fiffig handduk som vips blir en boll med ett snöre runt om.image


Nästa vecka v. 38

Måndag:
Tisdag: Vi går igenom läxan tillsammans.
Onsdag: Vi läser kapitel 3 ur Den magiska kulan. Delar ut läxmapparna. (Veckans läxa blir kapitel 3)
Torsdag: Idrott för båda grupperna (glöm ej idrottskläder och handduk)
Fredag: Veckans bokstav, Friluftsliv (Bra kläder och skor för att vara i skogen och gärna en ryggsäck med vattenflaska om ert barn önskar).

 

Tack för en trevlig vecka tillsammans!

Camilla, Marie, Trixie och Agneta

 

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']