Neptunus v. 11

Hej alla Neptunusar!

 

Välkomna på Föräldramöte onsdagen den 3 april kl 18:00-19:30 där vi kommer att berätta lite mer om era barns skolvardag. Vi samlas i gröna gruppens klassrum.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att arbeta med multiplikation. Viktiga begrepp har varit dubbelt så många, dubblera, gruppera lika, dela lika, hälften och hälften så många. Josefine besökte oss i onsdags och ledde en lektion i att dela lika. Lektionens mål var då att kunna dela upp ett jämnt antal saker lika i ett antal grupper.

 

 

 

I torsdags var det pi-dagen och då bjöd köket på “pi-soup” och “apple-pi”.

 

 

NO-lektionen samt friluftslivet har vi börjat titta lite närmare på naturen och träden. Vad händer på våren? Är det någon skillnad på trädens olika knoppar? Under de närmaste veckorna kommer vi undersöka detta lite närmare samt lära oss att se skillnaden och namnen på olika träd. På friluftslivet lekte vi också lite olika lekar på IP.

 

 

 

I SO har vi denna vecka fördjupat oss i sagorna och myterna förknippade med Maran, kanske det läskigaste väsendet vi har. Hoppas att ni inte blev alltför rädda.  En Mara är ett väsen som hemsöker människor och djur på natten genom att ge dem mardrömmar medan de sover. Marans hemska drömmar gör att man vaknar kallsvettig, skrämd och känner sig kvävd. Man kunde bryta en Maras förbannelse genom att tala om för henne att hon var en mara. Som tur var hjälpte Mytologerna Maran genom att göra just så och hon blev en normal människa igen.

 

 

Under svenskalektionerna har arbetat med bokstaven Cc på flera olika sätt. Cissi har också haft en lektion med den gröna gruppen där sagoskrivning stod på schemat. Det satte fart på elevernas intresse till att skriva fler sagor, vilket vi kommer att fokusera lite extra på framöver.

 

 

 

idrottslektionen gjorde vi flera övningar med koner. En stafett, en lek som gick ut på att välta de andras koner och samtidigt resa upp sina egna koner  och en lek där vi fångade bollen i konen.

 

 

Hem och skola

 

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.
Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdnadshavaren; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider.

Vi vill ha in din anmälan senast 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviteter synkar.
Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.


Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 25 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag: Engelska & Bild
Onsdag:
Torsdag: Läxan in.
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Föräldramöte ¾ kl 18:00
  • Vecka 16 Påsklov
  • 1/5 Lovdag
  • 8/5 Skolans dag
  • 13/5 Studiedag – Skolan stängd
  • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
  • 30-31/5 Lovdagar

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.