Neptunus V 13

Hej alla Neptunusar!

 

Nu känns det som våren verkligen är på gång med behagliga temperaturer när solen tittar fram. Vi har fullt upp med att få eleverna att åtminstone behålla jacka på och inte springa runt i t-shirt. “Det är ju varm!”.

 

På onsdag är ni välkomna på Föräldramöte kl 18:00. Tyvärr har vi upptäckt att vi lyckats pricka in samma dag som Föräldrakoordinatormötet 18:30 där Patrik Bohjort kommer berätta mer om Culture of thinking. Alla föräldrar är därför inbjudna. Men vi tänker att vi försöker hinna så mycket som möjligt innan det så att ni kan gå på det om ni vill.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi avslutat kapitlet som handlar om ordningstal och börjat med ett nytt kapitel som handlar om talen 0-100. Vi fortsätter att träna på begrepp och metoder som vi mött tidigare. Vi bildar grupper om tio för att kunna räkna större tal mer effektivt. I kallar det för att vara latsmart. Vi hoppar 10-skutt upp och ner på tallinjen med början på vilket tal som helst mellan 0 och 100. Det är jättebra att träna hemma vid middagsbordet. Ex. 8, 18, 28, 38 och så vidare. Varje person får i tur och ordning säga nästa tal. Viktiga begrepp är talen 0 till 100, bilda tio, ental, tiotal, räkna framåt och räkna bakåt.

 

Under förra veckans och veckans danslektioner med Kristel från Värmdö kulturskola så tränade vi passande nog på relationer i rummet, över, under, bredvid, framför o.s.v. Vi gjorde också en palldans där vi satt ner och dansade och använde pallen för att träna på lägesord.

 

 

Under svenskalektionerna har vi arbetat mycket i arbetsboken för att så mycket som möjligt ska bli klart. Veckans bokstäver har varit W, Z och Q. Nu när vi gått igenom alla bokstäver kommer vi att fokusera på välskrivning, att träna på att forma bokstäverna fint samt läsförståelse.

 

 

Denna vecka har vi i SO avslutat området om väsen. Sista avsnittet handlade om Vätten. De flesta vättar i folktron är små, gråklädda väsen. De lever ofta under människors hus och gillar att bli lämnade i fred. Om de blir störda av människor kan de orsaka olyckor och sjukdomar, men om man är snäll så kan de istället sköta om ens djur och göra så att man får tur. Den som går in på vättarnas område måste vara försiktig och tänka på vad man gör medan man är där så att man inte retar upp dem.

Om man råkar träffa på en vätte och gör dem en tjänst kan man ha tur och få en gåva som tack för hjälpen. Den gåvan ska man ta väl hand om, även om den inte ser så fin ut. Nästa dag kan gåvan nämligen ha förvandlats till guld eller ädla stenar.

 

NO-lektionen samlade vi vårtecken och skrev en kort faktatext om vilka tecken vi hittat. När vi inventerade visade det sig att vi upptäckt massor med vårtecken som fågelkvitter, snödroppar, krokus och flugor. Solen värmer också skönt.

 

 

 

idrottslektionen gjorde vi olika övningar som tränar oss i att så småningom spela fotboll. I den ena övningen hade alla varsitt mål som man skulle försvara och samtidigt skulle alla försöka göra mål. Nästa övning var gruppen indelad i fyra lag och vi gjorde mål genom att skjuta bollen så att någon av motståndarnas koner välte. Hade man fått ner en kon fick man ta den till sitt lag. Ena stunden kunde laget ha massor av koner och nästa stund nästan inga koner alls. Det som är så bra med dessa övningar är att de aldrig tar slut. Det spelar ingen roll hur länge vi gör övningen och det spelar ingen roll hur många koner man har när lektionen är slut. Det är hur roligt vi hade under tiden som är det viktigaste.

 

 

Under friluftslivet gick vi till IP och på vägen dit tittade vi på vad som hade hänt med trädens knoppar de senaste två veckorna. På IP lekte vi flaggan som är den mest önskade leken i alla årskurser på Lemshaga berättade Gottis.

 

 

Hem och skola

 

Vi har en liten hälsning ifrån föräldrar i Neptunus att det kommer säljas kaffe/te/macka/bakat på föräldramötet. Därför behöver ingen stressa för att få i sig något innan. Pengarna går till barnens klasskassa.

 

Viktig information:

 

Läxa:

 • Eftersom ni nu läst klart Den magiska kulan vill vi ha in alla böcker tillbaka till skolan om ni inte redan har gjort det. Vi vill gärna nu att ni en liten stund varje dag låter era barn läsa ur en valfri bok för fortsatt lästräning. I övrigt är nästa vecka läxfri.

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag: Bild och Engelska
Onsdag: Föräldramöte kl: 18:00-19.30
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

 • Föräldramöte ¾ kl 18:00
 • Vecka 16 Påsklov
 • Skärtorsdag 18/4 stänger fritids 15.00
 • Långfredag 19/4 Lovdag
 • Annandag påsk 22/4 Lovdag
 • 1/5 Lovdag
 • 8/5 Skolans dag
 • 13/5 Studiedag – Skolan stängd
 • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
 • 30-31/5 Lovdagar

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.