Neptunus v.14

Hej alla Neptunusar!

 

Äntligen är vi inne i april månad och då den 1:a april var en skoldag kunde vi Neptunusfröknar inte hålla oss från att busa lite med alla Neptunusbarn. Eftersom vi vid det här laget är så bra på att göra bokstäver med kroppen så berättade vi att Google skulle ta nya satellitbilder över Värmdö under måndagsförmiddagen. Planet som skulle fota skulle passera Lemshaga prick klockan 10:20. Eleverna skulle skriva HEJ GOGGLE med sina kroppar på Plutos gård för då skulle det synas på det nya kartorna. Alla samarbetade och skapade fina bokstäver. När klockan blev 10:20 så kom ett pappersflygplan flygande och vi ropade April, April… Först så blev det lite sura miner men när de förstod att de kunde lura tillbaka så blev det lite roligare. När vi lyckades lura alla Neptunus elever så får fröken skylla sig själv. Röd grupp busade tillbaka med att vända upp och ner på klassrummet. Stolar, böcker, pennor och matematikmaterial låg huller om buller. När jag kom in och såg detta var det tur att vi har ansvarsområden så vi städade i ordning på mindre än 10 minuter.

 

 

Vi vill också tacka alla föräldrar som hade möjlighet att komma på vårt föräldramöte! Här hittar ni minnesanteckningarna från mötet. Minnesanteckningar föräldramöte vt-19

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner fortsatt med att jämföra och storleksordna tal. Vi har lärt oss två nya tecken som är större än > och mindre än<. Vi föreställer oss att tecknen är ett krokodilgap och krokodilen vill alltid äta det största talet.

Vi har tränat på att sätta in rätt tecken på rätt plats och att storleksordna tal utifrån tiotal och ental. Vi har också tränat på att upptäcka och beskriva mönster i talföljder.

Under onsdagen var Josefine här och vi sökte efter mönster i en 100-platta. Vi har även hunnit med att lära oss om udda och jämna tal.

 

 

Under svenskalektionerna har vi fortsatt att arbeta med våra sagor samt göra klart i vår arbetsbok. Några av eleverna har fått ta med sig boken hem för att i lugn och ro få jobba klart. I tisdags var det Internationella Barnboksdagen så vi har under veckan också passat på att läsa/lyssna/titta på sagor.

Eftersom vi har en ny månad har vi skrivit i vår almanacka och funderat över vad för spännande som händer under månaden.

 

Denna vecka har vi i SO arbetat med vad ett yrke är. Eleverna har skrivit tankekartor med olika arbeten. Det vi upptäckte var att det är svårt att skilja på arbetsplats och yrke, men det kommer vi att lära oss mer om! Veckans läxa är att samla yrken i sitt närområde. Dokumentet har eleverna fått med sig hem i sin läxmapp eller så hittar ni det här: Yrkesspaning

 

NO-lektionerna har vi fortsatt att arbeta med knoppisar och lärt oss om trädets livscykel. Vi har tittat på film där vi lärt oss mer och också lärt oss de olika delarna på trädet.

 

idrottslektionen vikarierade Trixie för Gottis som var sjuk. Vi gick först igenom bandyregler så att alla som vill spela bandy på raster och på fritids vet vad som gäller. Sedan gjorde vi bänkkarusellen där alla på olika sätt skulle ta sig runt salen med en boll på olika sätt.

 

I måndags var det discofeeling på dansen. Det var spännande att göra sina olika rörelser till både musik och ljuseffekter.

 

bildlektionen fick eleverna arbeta klart på sina bilder inspirerade av John Bauer. Nästa gång ska vi börja arbeta med ett nytt spännande arbetsområde.

 

 

Hem och skola

 

Viktig information:

 • För att vi ska kunna få det riktigt fint och storstädat i våra kapprum ber vi er att tömma hyllor, krokar, korgar och stövelställ på kläder och skor innan påsklovet,  senast fredag 12/4.

 

Kläder/skor som inte tas hem under lovet kommer att förflyttas till säckar som i sin tur flyttas till vår uppsamlingscontainer. Detta för att möjliggöra en storstädning som är beställt under påsklovet, hoppas på överseende.

 

 • Vi hälsar Amena varmt välkommen till oss på fritids. Hon kommer att vara här på Lemshaga för att träna upp sin svenska. Hon kommer att vara hos oss två eftermiddagar i veckan under våren med start v.14.

 

Läxa:

 • Eftersom ni nu läst klart Den magiska kulan vill vi ha in alla böcker tillbaka till skolan om ni inte redan har gjort det.
 • Vi vill att ni en liten stund varje dag låter era barn läsa ur en valfri bok för fortsatt lästräning. Vi skickar med hem ett läsprotokoll som de tar med sig varje vecka och visar hur det har gått.
 • SO-läxa: Samla yrken i ert närområde. Yrkesspaning
 • SO-läxa till föräldrarna: Svara på detta formulär om ert yrke:
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAus4t_97pL6Ir70Pwu1jepFWqi2LrhBKLdx1ZF7N5GVMvrw/viewform?usp=sf_link
 • Vi vill också att eleverna har med sig till på måndag eller senast tisdag botten på en mjölkkartong, ca 10cm hög. Vi ska använda den på friluftslivet för att plantera i.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Ta med en delad mjölkkartong
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag:
Torsdag: Läxa in: Yrkesspaningen och läsloggen.
Fredag:

 

Kommande händelser:

 • Vecka 16 Påsklov
 • Skärtorsdag 18/4 stänger fritids 15.00
 • Långfredag 19/4 Lovdag
 • Annandag påsk 22/4 Lovdag
 • 1/5 Lovdag
 • 8/5 Skolans dag
 • 13/5 Studiedag – Skolan stängd
 • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
 • 30-31/5 Lovdagar

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.