Neptunus V.17

Hej alla Neptunusar!

 

Hoppas att ni alla hade ett härligt påsklov! Nu är vi på upploppet mot sommarlovet och det är inte många veckor kvar och de är dessutom upphackade med lov och andra aktiviteter.

 

Vi har också kommit in i en period där vi testar elevernas utveckling i svenska och matematik genom Skolverkets bedömningsstöd så merparten av lektionerna går åt till det. Testerna är i flera olika delar där de testas både enskilt och i grupp samt både skriftligt och muntligt. Dessa bedömningar är obligatoriska i årskurs 1.

 

Vi har under veckan haft bildlektion med Cissi. Där har eleverna fått bekanta sig med ett nytt arbetsområde: Form, färg och mönster. Första övningen handlade om att bl.a. komplementfärgerna eller andra snygga färgkombinationer samt rita av spännande former, klippa ut dem och klistra. Cissi har även varit i Röd grupp och haft en spännande lektion med massor av magiska knappar.

 

 

  

 

Vi har också tittat hur det gått med vår plantering. Flera plantor har dock växt rejält under lovet. Några av fröna har dock inte tittat fram än så vi funderar på om vi får göra ett nytt försök. Kanske kan vi förgro dem så att vi har bättre kontroll på vilka som kommer att bli något. Detta ger oss ju också kunskaper i hur man kan göra om och prova igen för att se vad som kan lyckas bäst. Vi har också lärt oss att skotten är mycket ömtåliga och pillar man för mycket går de sönder. Allt har dokumenterats när vi skrivit om groddningen och skottet och vi har därigenom lärt oss använda begrepp eller “expertord” som handlar om plantering och blommans växtdelar. I den röda gruppen läste vi att den längsta solrosen hittades i Tyskland och den var över 9 meter lång. Eleverna plockade snabbt ner våra långa linjaler och började mäta upp sträckan på golvet.

 

 

  

 

Under veckan har den gröna gruppen haft besök utav två föräldrar som båda arbetar som journalister, Ragnar och Victors mammor. De berättade om sitt yrke, visade tidningar som de skriver i samt bjöd eleverna på en rolig uppgift. De fick i par intervjua varandra och skriva ner svaren samt ta en porträttbild. Detta kommer eleverna få fortsätta att bearbeta genom att skriva in det i ett dokument i iPaden. Tack för besöket!

 

 

 

idrotten tränade vi på en dans som vi kommer att dansa i nästa veckas hattparad samt som uppvärmning före skolloppet på fredag. Vi lekte också en kul lek som heter “Ögat ser” som går ut på att springa fram och norpa åt sig en ärtpåse utan att bli upptäckt av “ögat”.

 

 

 

Slutligen har eleverna fått fundera på och ge förslag på vad årets tema ska vara på hattparaden. Det landade i att vi ska ha ett bokstavstema och vi har nu börjat skapa hattarna.

 

 

 

Hem och skola

Viktig information:

 

  • På “Skolans dag” kommer  vi att visa vårt arbete med olika nordiska Väsen samt hur vi blivit inspirerade av konstnären John Bauer. Ni kommer också att kunna gå en tipspromenad där ni kan få testa era kunskaper på ämnet.
    Välkommen till Skolans dag på Mellangården 2019

Välkomna!

 

Läxa:

  • Fortsätt läs ur en valfri bok och fyll i läsprotokollet.

 

Nästa vecka:

 

Måndag:
Tisdag: Städdag och Hattparad. Fritids stänger 15:00
Onsdag: Lovdag: Fritids och skola stängd
Torsdag: Ta och visa ert läsprotokoll.
Fredag: Skolloppet för Cancer – Läs mer på SchoolSoft: Kläder och skor som passar till att springa ett lopp ute.

 

Kommande händelser:

  • 30/4 Städdag samt Hattparad. Fritids stänger 15:00
  • 1/5 Lovdag
  • 8/5 Skolans dag 13:00-16:00
  • 13/5 Studiedag – Fritids öppet
  • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
  • 30-31/5 Lovdagar

 

Glad Påsk önskar vi i Neptunus!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.