Neptunus V 19

Hej alla Neptunusar!

 

Tack alla som besökte oss under “Skolans dag”! Det sjöd av aktivitet både ute och inne och i Neptunus klassrum kunde ni ta del av elevernas fantastiska bilder inspirerade av John Bauer. Ni kunde också visa vad ni hade lärt er om Folktro och Väsen samt prova på att göra olika mönster av papper och former.

 

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att göra skolverkets bedömningsstöd. Vi har också börjat med ett nytt kapitel i matteboken som handlar om massa. Vi bekantar oss med massa och tränar på att jämföra, uppskatta och mäta massa. Kapitlet inleds med att eleverna beskriver och jämför vardagliga föremål genom att resonera kring vilka som är lätta och tunga, samt genom att hålla två föremål i händerna. Vi har använt ord som tyngre och lättare när vi jämför.

Kapitlet innehåller många praktiska moment och eleverna kommer att använda en balansvåg för att synliggöra skillnaden i massa mella olika föremål. Vi kommer att göra egna uppskattningar av vad olika föremål väger och kontrollera sedan med hjälp av en våg. Viktiga begrepp under veckan har varit massa, balansvåg, tung, tyngre, tyngst, lätt lättare och lättast.

 

 

idrottslektionen hade vi utegymnastik för första gången. Då det var mycket blåsigt på idrottsplatsen gick vi upp till Raketen. Där fick eleverna göra “36-leken”: I skogen hängde det 36 lappar med olika, matematikinspirerade uppdrag på som tex “Hitta ett träd som är lika högt som du”. Eleverna delades in i grupper och varje grupp fick ett djur och en tärning. Lagen började med att slå tärningen. Visar den 3 ska gruppen nu leta efter lappen med nr 3 på. Den kan vara precis var som helst i skogen, nu gäller det att leta. När någon i gruppen hittat lappen kallar den på sin grupp. Gruppen läser uppdraget som står på lappen och redovisar uppdraget för en av lekledarna som står vid tärningarna. Vid godkänt slås tärningen igen, om gruppen hade 3 och nu får en femma på tärningen adderar de 3 och 5 och ger sig sedan ut på jakt efter lapp nr 8. Så här håller grupperna på tills de kommer till uppdrag 36, där tar leken slut för gruppen. När alla grupper utfört uppdrag 36 är hela leken slut.

 

  

  

 

 

 

svenskalektionerna har vi skrivit i bland annat “Min tankebok” där eleverna skriver om sina tankar om ett visst påstående, t.ex: “Om jag hade en superkraft skulle det vara…” eller “Det roligaste vi har gjort i Neptunus är…”.  De får med andra ord skriva om saker som kan inspirera dem men boken fungerar också som en utvärdering.

 

 

 

Under veckans bildlektion fortsatte vi att arbeta med mönster, men denna gång utforskade vi mönsterrepetition och hur man kan göra för att förskjuta mönstret ett steg när man börjar på ny rad. Klassrummet hamnade i ett kreativt kaos när eleverna klippte till sina bitar och började skapa sina mönster. Under Skolans dag fick ni prova en variant av detta arbete.

 

 

Gröna gruppen fick i  måndags eftermiddag besök av musikläraren Anders som har några av eleverna i trumpet. De visade sina trumpeter och spelade några låtar för oss. Så roligt att höra hur mycket de har lärt sig under terminen.

 

 

danslektionen tränade vi på en dans som eleverna gjort några gånger där de sitter och använder sig av pallar. Denna gång avslutades dansen med att de skulle bygga en staty av pallarna.

 

 

 

Hem och skola

 

Viktig information:

 

  • Information från fritids:

 

Anmälan lovdagar, sista anmälningsdag 12/5

 

Som tidigare utskick sagt så består våren av många lovdagar och fritids behöver få in anmälan (senast 12/5) om vilka barn som kommer att vara på fritids dessa dagar.

 

Vad god anmäl Närvaro inkl. aktuella tider för de dagar ni har behov av fritidsomsorg, eller alternativt Frånvaro om ni ska vara lediga. Var extra noga med de dagar då skolan är stängd, men fritids har öppet!

 

13/5 Lemshagaforum; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.

15/5 Stänger Fritids/klubben 15.00 pga utvärderingskväll.

20-21/5 Samrättningsdagar NP; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.

29/5 Stänger Fritids/klubben 15.00.

30/5 Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.

 

5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.

6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.

13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet.

 

OBS! Alla dagar före röd dag stänger fritids/klubben 15.00!

 

Hälsningar fritids och Klubben

 

 

  • Sommarlov anmälan Fritids/klubben

 

 

Sommarlovet är på intåg och vi på Fritids/Klubben behöver få in anmälan från er senast 19/5.

 

Vad god fyll i Närvaro inkl. aktuella tider för de dagar ni ska vara på Fritids/klubben, alternativt Frånvaro för de dagar ni ska vara lediga.

 

Fritids/Klubben öppet v. 24-27. 32-33

Obs! stängt för planering 12-13/8.

 

Fritids/Klubben stängt v.28-31.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Fortsätt läs ur en valfri bok och fyll i läsprotokollet.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Studiedag – Fritids öppet
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Idrott ute – Idrottskläder och skor efter väder.

Ta med och visa ert läsprotokoll.

Fredag:

 

Kommande händelser:

  • 13/5 Studiedag – Fritids öppet
  • 20-21/5 Studiedagar – Fritids öppet
  • 30-31/5 Lovdagar

 

Hälsningar!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

Och lilla musen som bor under entrédörren!

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.