Neptunus V 38

Hej alla Neptunusar!

Tack alla föräldrar för givande samtal. Det var mycket trevligt att få träffa er och vi ser fram emot nästa vecka att få se er igen på kommande föräldramöte. På detta föräldramöte kommer ni också att få träffa Lena, vår specialpedagog samt Gottis, vår idrottslärare.

 

Eleverna har för första gången fått använda iPads på en lektion. Något de väntat länge på! I båda grupperna gjorde vi matteprogrammet “Vektor”. Vektor är baserat på forskning om tidig matematisk inlärning och framtaget av ledande forskare i samarbete med erfarna spelutvecklare. Det är en lekfull och engagerande app och passar både barn utan matematiska förkunskaper och barn med 1-2 års skolgång bakom sig. På deras hemsida kan ni läsa mer om ni är nyfikna: https://cognitionmatters.org/se/vektor/

 

thumb_IMG_0031_1024

 

Kunskaper

 

svenskalektionerna har vi denna vecka arbetat med bokstaven S. Som vanligt hade vi en elev ur vardera grupp som hade med sig nya spännande saker som representerade bokstaven S. Vi passade även på att när eleverna visade intresse för våra “småböcker” i klassrummet hitta ord som började på S.

 

 . 

  

 

SO-lektionerna har vi berättat, skrivit och ritat om vår favoritmat som vi klistrade in i “Boken om mig. Resultatet blev också en hel del hungriga elever 🙂

 

Under veckans matematiklektioner har gröna gruppen avlutat kapitlet om addition 0 till 10 och introducerat kapitlet om subtraktion 0 till 10, där de kommer att få träna på olika metoder för att subtrahera. Röd grupp kommer att avsluta kapitlet i början av nästa vecka.

 

Veckans bildlektion handlade om färgcirkeln. Denna gång fick eleverna måla sina färgcirklar med vattenfärg. Koncentrationen var hög när de blandade färger för att få rätt kulör samt att hålla sig inom linjerna.

 

  

 

engelskan såg vi ytterligare ett avsnitt av Pick a colour som denna gång handlade om “My family”, vilka som ingår i den och kunna berätta om dennes familj.

Bildresultat för pick a colour

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 5 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.
  • En elev ur vardera klass får en “bokstavspåse” med sig hem. I påsen ligger en bokstav som kommer att vara hemlig för de andra eleverna tills den ska presenteras. Samla 5 saker som börjar på den bokstaven. Påsen vill vi att eleven tar med sig tills på måndag veckan efter.

 

Nästa vecka:

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag: Föräldramöte mellan kl 17:30-19:00 i Neptunus.

Torsdag: Idrott med ombyte. Läxa lämnas in.

Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • Vecka 44 – Höstlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

10 kommentarer

Kommenteringen är stängd.