Neptunus v.43

Hej alla familjer i Neptunus!

 

Vilket härligt höstväder vi har! På rasterna har barnen lekt för fullt, både Vinken, Djungelvrål, Spion och president och även spelat fotboll, gungat och byggt kojor.

 

Vi har haft kul saker på bokstaven Åå i  bokstavspåsen. Vi fick ord som åra, åsna, ånglok, åska, åtta, återvinning och år.  Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Denna gång var det riktigt klurigt att hitta något att äta på bokstaven. Det enda vi kom på var Åsna och Ål vilken ingen var sugen på att prova. Däremot fick vi prova på “Årets skörd”, som var en jättegod äppelmust.

 

 

Under svenskalektionerna har vi bekantat oss med en ny text i textboken – Min kompis. Det öppnade upp för många fina diskussioner om hur man kan vara en bra kamrat och hur man kan hitta en ny kompis. Det passade även väldigt bra ihop med FN-dagen och vårt uppmärksammande av den. På torsdagen fick vi vara med på en FN-dagssamling som Uranus höll i. De berättade om barnkonventionen, sjöng för oss och vi fick också vara med och sjunga. Det var väldigt kul och uppskattat!

 

 

 

matematiklektionerna har vi arbetat klart med kapitlet om former och mönster. Vi har också passat på att repetera 10-kamraterna. Efter lovet börjar vi med talen upp till 20.Passa gärna på att räkna fram-och baklänges till 20 där hemma 😉 

 

Vi fortsatte med våra årstidsböcker i NO och klistrade in löv och ritade bilder till fotosyntesen och hösten.

 

Idag fredag möttes vi av allt ifrån häxor, spöken, kaniner, giraffer, skelett till att man kom precis som man är. Vi började dagen med att titta på en halloween-film. På eftermiddagen hade röda och gröna gruppen idrott tillsammans och Gottis bjöd på ett ”öppet hus”. Vi avslutade dagen med lite pumpateckning och ”fredagsmys”.

 

 

Skolgarderoben

Nu är skolgarderoben på plats på skolan och de som önskar kan beställa kläder med skolans logga på. Ett urval av tröjorna kommer att finnas på skolan under nästa vecka för den som önskar ta en närmare titt eller prova storlek. En ev. beställning görs senast måndagen den 1 november på: www.skolgarderoben.se/lemshaga 

 

Veckan som kommer (v45):

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa.

 

Fortsättningsvis kommer gröna gruppen ha idrott sista lektionen på fredagar.  Vi kommer att gå direkt från idrotten till mellis.

 

Vecka 45

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Idrott inomhus för båda grupperna.

 

Kommande händelser:

 

  • 13/12 – Luciafirande kl.8.00 i amfiteatern.

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva & Trixie

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.