Neptunus V. 47

Hej alla Neptunusar!

 

Under denna vecka har det långsamt blivit kallare, burr! Men samtidigt skönt att temperatur och väder blir lite mer normalt för årstiden.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att träna på att subtrahera ental från ett tvåsiffrigt tal. Vi har också tränat på att subtrahera med tiotalsövergång. Viktiga begrepp är ental, del, helhet, subtraktion, addition och talfamilj. Under onsdagen var Josefine hos oss på en mattelektion men denna gång höll hon inte i lektionen utan stöttade oss lärare.

 

Under svenskalektionerna har vi fortsatt att läsa ur alla spännande böcker som eleverna haft med sig. I bokstavspåsen gömde sig bokstaven Dd. Det var föremål som bl.a. dator, drake, delfin och dinosaurie.

 

   

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen även där använt tid till att läsa elevernas favoritböcker. Nu är det bara ett fåtal kvar. Det har varit mycket roligt att få ta del av allas favoriter och vi har lärt oss mer om varandra genom det.

 

NO-lektionerna har vi lärt oss mer om daggmasken. Maskarna äter t.ex löv, äpplen och andra matrester. Den kan äta upp till 40 löv om dagen. När den gör gångar så äter de jord för att komma fram. Man skulle kunna kalla maskarna för ”jordmaskiner” för det bajsar ut jord.

 

Vi har också provat på en app som heter “Growlife”.  Grow Life är ett kunskapsspel som Håll Sverige Rent lanserat.
I spelet träffar ni Banja, Marianne och Fernando som bor tillsammans med sina kompisar i en oändlig värld som barn och föräldrar skapar och tar hand om tillsammans. Där förvandlar man skatter och skräp till byggmaterial. Bygger hus, monument, vindkraftverk, slott… bara fantasin sätter stopp för vad de kan skapa!
Eleverna får också hjälpa till att hålla rent genom att till exempel sortera rätt vid återvinningsstationen eller rädda fiskar från skräp i havet. Dessutom finns kluriga kunskapsspel om nedskräpning, återvinning och allemansrätten.

 

engelskan har eleverna läst, lyssnat och tittat på den första, korta historien som är i arbetsboken. Där förekom ord som mum & dad, samt olika namn. Vi pratade även om vad vi såg på bilderna och genom dessa kunde vi lista ut vad historien handlade om. Vi tittade även på ett avsnitt av “Pick a colour” och lekte en lek.

 

Bildlektionen denna vecka blev lite annorlunda. Cissi tog oss denna gång till sagans land för att utmana elevernas fantasi och kreativitet. Det blev en spännande resa som tog oss från savanner till rymden och vidare till Spanien.

 

 

idrotten bjöd Gottis på en rolig “bingobana”. Eleverna fick välja 9 siffror utav 16 och genom att göra olika aktiviteter för att få dessa nummer kunde de få bingo. Mycket uppskattat!

 

 

Hem och skola

Som ni säkert har märkt så har Lisa varit sjuk denna vecka. En eländig hosta som inte gått över men nu har hon fått penicillin så hon kommer på måndag med nya krafter. Eventuellt får röda gruppen inte någon stjärna i läxboken denna vecka men nästa vecka får de två.

 

Vi har även drabbats av Magsjuka på skolan bland både elever och personal. Vi ber er därför vara extra observanta på hur era barn mår. Om de mår illa låt dem vara hemma. Om man väl har fått magsjuka ber vi er vara hemma 48h efter sista kräkningen. På skolan har vi elever med diabetes. För dem kan det vara förödande att få magsjuka. Vi ber er därför respektera och tänka på varandra för att stoppa spridningen.

 

JULLOV

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet.
Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft.
Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritids/fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.
Lemshaga fritids/fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på fritids.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 13 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Friluftsliv. Ta med en extra frukt och en flaska vatten.
Onsdag:
Torsdag: Idrott – Ombyte och handduk.

Läsläxa lämnas in.

Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 13/12 Lucia startar kl.8.00 vid Amfiteatern. Ta med sittunderlag.
  • 20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka
  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.