Neptunus V 48

Hej alla Neptunusar!

 

Denna höst har gått med raketfart och det är svårt att förstå att vi på väg in i december månad och att det är första advent på söndag!

 

Den 11 december kommer vi på Mellangården åka till Ekvallen för att åka skridskor. Där kommer vi ordna några enkla övningar och fri åkning. Om det är någon som är i behov av att låna skridskor kan ni höra av er till oss. Till lunch kommer vi att grilla hamburgare så det enda eleverna behöver ta med sig (förutom skridskor och hjälm) är sittunderlag, frukt och gärna en varm dryck.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi börjat på kapitel 7. I det här kapitlet lär vi oss grunderna i att mäta längd och höjd. Vi tränar på att uppskatta och jämföra längd och höjd. Vi möter begrepp som längre, kortare, högre och längre. Först så mäter vi genom att göra direkta jämförelser där vi placerar föremålen bredvid varandra. Sedan lär vi oss att använda olika mätredskap för att mäta och jämföra som till exempel hur många gem långt något är. Enheten centimeter kommer lite senare.

 

 

 

Under svenskalektionerna har vi bekantat oss med bokstaven Ää. I bokstavspåsen gömde sig ord som ädelsten, äpple,  ärtor och ägg. Vi har även tränat på att skriva meningar och tänka på stor bokstav i början och punkt på slutet.

 

  

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen läst klart alla elevernas favoritböcker. Vi har också börjat öva på den sång vi ska sjunga på julavslutningen. Kommande vecka startar vi upp ett nytt arbetsområde som kommer att handla om julens traditioner.

 

NO-lektionerna har vi lärt oss mer om älgen. Vi tittade bla på en film om älgtjuren Ferdinand som är en ståtlig, vit 19 taggare som lever i skogarna i Värmland.

 

 

Fadderträff

Denna veckas friluftsliv blev lite annorlunda. Första timmen gjorde vi en tipspromenad ute på gården med vintriga frågor om djur och natur. Den andra timmen träffade vi våra faddrar i Tellus. Gröna gruppen gjorde samarbetsövningar i idrottshallen medan röda gruppen fick vara med och vara provsmakningspanel under ett NO-experiment. Nästa vecka gör vi tvärtom. Båda aktiviteterna var mycket uppskattade av både elever och pedagoger och Tellusarna var fina förebilder inför våra elever. TACK Tellus!

   

    

  

 

idrotten gjorde eleverna flera övningar som aktiverade både “knopp och kropp”, som t.ex. “tre i rad” och “ögat ser”. Gottis förklarade vikten av att träna på olika saker och att det inte är att vinna varje gång som är viktigt. Ibland är det till och med så att det är ödet som bestämmer om man klarar en uppgift tidigare eller senare som till exempel när man spelar spel med tärning.

 

  

 

 

Normer och värden

 

Under fredagens lektion med våra tvärgrupper VIM (vi i mellangården) gjorde vi leken “Detektiven” där en person är ledare och alla härmar efter. Då gäller det för detektiven att lista ut vem som leder gruppen. Sedan gjorden vi en mysig bilduppgift som vi kallar för spegelbilden. Det är så roligt att alla barn i grupperna börjat lära känna varandra bättre och åldersblandningen skapar ett naturligt lugn.

 

 

Hem och skola

 

Tyvärr måste vi igen påminna om att respektera att elevernas skoldag startar kl 8:20 och då ska alla elever vara på plats i klassrummet och vara redo att börja. Från och med ca 8:00 är klassrummet öppet för en lugn stund t.ex. tyst läsning. OM det skulle hända att man inte hinner i tid för att något oförutsett händer vill vi att ni meddelar mentor på mail alternativt ett telefonsamtal till fritids. Efter jullovet kommer vi att registrera sen ankomst på de elever som kommer för sent utan att ni hört av er.

Skolan är viktig och att komma i tid på morgon ger även en signal till eleverna att också komma in i tid till lektionerna efter rasterna. Något som vi dagligen arbetar med för att få att fungera.

Kommentera gärna med “Vi har läst” eller liknande så att vi vet att informationen har nått alla. Tack på förhand!

 

Föräldrakordinatorerna

 

Det är föräldrakoordinatormöte nästa onsdag den 5 dec, och den förälder som vill att vi tar med oss en fråga till mötet får väldigt gärna höra av sig till mig eller Helena. Via mail vore toppen för då vet vi att vi uppfattat frågan rätt. Om någon vill ringa så löser vi såklart det.

Alla tidigare protokoll finns publicerade på skolans hemsida, även det senaste från 7 nov. Man hittar protokollen allra längst ner på sidan under Länktips.

Våra mailadresser finns i Schoolsoft men skickar med min här; lindahhellstrom@gmail.com

Hör gärna av er om det här, eller om ni har nåt annat ni vill diskutera med oss nångång.

Vänliga hälsningar & trevlig helg!
Linda Hellström, Svantes mamma

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 14 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan. Ingen dans – vi har lektion i klassrummet.
Tisdag: Bild Engelska Fadderträff
Onsdag:
Torsdag: Idrott – Ombyte och handduk.

Läsläxa lämnas in.

Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 11/12 Skridskoåkning på Ekvallen – Åk 1 till 3.
  • 13/12 Lucia startar kl.8.00 vid Amfiteatern. Ta med sittunderlag.
  • 20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka 17:15-18:00.
  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.
  • 8/1-2019 Skolstart

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

23 kommentarer

Kommenteringen är stängd.