Neptunus v 50

Hej alla Neptunusar!

 

Nu är det bara en vecka kvar tills det är jullov! Det är otroligt hur fort den här hösten har gått. Under veckan som gått har vi fått ta del av en helt fantastisk luciaföreställning. Vi är förundrade över alla “sångbegåvade” elever vi har på skolan.

 

 

På torsdag kväll med början kl 17:15 i Gustavsbergs kyrka är det julavsluting. Det är ni föräldrar som tar era barn dit och vi pedagoger möter upp eleverna i kyrkan där vi sitter tillsammans. Vi vill också uppmärksamma er på att det är era ordinarie hämtningstider som gäller från fritids och att vi stänger som vanligt kl 17:00.

 

Den här veckan och nästa vecka kommer eleverna att få ta hem sina fina bilder från bildlektionerna. Ett tips från Cissi är att köpa en ram 40X48 cm (enkel glasram) till dessa fina målningar av “det sjungande trädet”.

 

Adrian kommer att sluta sin anställning på Lemshaga nu till jul. Vi önskar honom lycka till med sin nya utmaning.

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi repeterat och skrivit “prov” på det eleverna arbetat med under höstterminen. Det är nu viktigt att befästa och automatisera t.ex. “tiokamraterna” inför att vi till vårterminen ska börja arbeta med talområdet 0-40.

 

Under svenskalektionerna har vi bekantat oss med bokstaven Åå. Vi har fortsatt att läsa i boken Skorstensbarn och lyssnat på radiokalendern Tonje i Glimmerdalen.

 

 

Denna vecka har vi på SO-lektionen lärt oss mer om varför vi firar Lucia. Vi lärde oss bland annat att vårt luciafirande härstammar från tre olika håll. Dels från Italien med Lucia själv, dels från Tyskland med stjärngossarna och dels från vår egen tradition med tomtar och väsen.

 

NO-lektionerna har vi lärt oss mer om ålen. När vi fick lära oss att ålen föds och dör i Sargassohavet och ska klara sig i ca 15 år innan den är tillbaka för att lägga nya ål-ägg är det inte svårt att förstå att det endast är 5% kvar av fiskbeståndet jämfört med 50-talet. Med andra ord ska vi säga nej till ål på tallriken, som en av filmerna hette som vi såg.

 

Fadderträff

I tisdags och onsdags fick vi träffa våra faddrar igen. Denna gång kom de för att hälsa på oss i våra klassrum. Med sig hade de sina försök i att göra godisnappar utefter innehållsförteckningen på godispåsen. Eleverna fick vara jury och bedöma hur väl de hade lyckats efter kategorierna smak och konsistens.

 

   

  

 

Skridskodag
Vi hade en helt fantastisk skridskodag i tisdags. Vi hade olika aktiviteter på skridskobanan som teknik, lekar och åkning runt banan. Eleverna har fått med sig ett litet bevis på att de ställde upp och deltog på våra aktiviteter. Till lunch grillade vi hamburgare som smakade gott efter en stunds åkande. Tack till er föräldrar som hjälpte till med assistans både på och utanför plan.

 

 

 

Normer och värden

 

Under fredagens lektion med våra tvärgrupper VIM (vi i mellangården) varvade vi juldans i musikladan med en tipspromenad ute, som avslutning på denna termin.

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 17 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Bild och Engelska
Onsdag: Jullunch
Torsdag: Idrott – Ombyte och handduk. Gärna en frukt och vatten då vi kommer att ha en dubbeltimme med båda grupperna.

Läsläxa lämnas in.

Julavslutning 17:15 Hämtning från fritids er ordinarie tid.

Fredag: Jullov

 

Kommande händelser:

  • 20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka 17:15-18:00.
  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.
  • 8/1-2019 Skolstart

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.