Neptunus v 51

God jul och gott nytt år alla Neptunusar!

 

Julen är här och lyser frid på jorden

glädjen är stor i ett barns klara ögon bor den.

Julen är här i våra mörka länder

kom låt oss ta varandras händer

när julen är här.  

 

Vi vill nu passa på och tacka för denna termin. Tack även för den fina julgåva vi pedagoger fick! Vi hoppas att ni alla får ett härligt jullov.

  

 

Äntligen kom snön! Hoppas att det nu får ligga kvar över jul och nyårshelgerna. Eleverna har haft mycket kul att göra på rasterna som att åka kana och bygga snögubbar. I onsdags bjöd köket på ett julbord med massor av god rätter och så en jultomte som serverade julmust.

 

 

Vi har under veckan haft en del lektioner som vanligt, men också arbetat klart, klistrat in dokumentation och städat. Vi har idag tittat på lite film och myst och vi pedagoger har lämnat en liten present till eleverna som uppmanar till läsning. Läs mer under Läxan.

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt träna på addition och subtraktion. Josefine var återigen på besök i våra klassrum för att utmana eleverna med olika övningar och kluringar. Vi har också tränat på 10-kompisarna lite extra mycket. Det är viktigt att 10-kompisarna sitter när vi efter jullovet börjar med talområdet 0 till 40.

Under svenskalektionerna har vi bekantat oss med bokstaven Uu. Det var klurigt att hitta på ord med bokstaven men våra elever hade med sig flera spännande saker i bokstavspåsen som t.ex. underbyxor, ull, uggla, ur och undulat.

 

 

 

 

 

Vi har också haft en sista bildlektion för terminen och eleverna fick chans att avsluta sina vackra målningar på “Det sjungande trädet”. Glöm inte ta hem dessa. När de var klara fick de en vacker målarbild som Cissi ritat.

 

 

 

Vår sista idrottslektion hade vi tillsammans hela Neptunus i hela två timmar. Vi hann både leka massor med roliga lekar och träna på framträdandet i kyrkan.

 

 

 

Hem och skola

 

Läxa:

  • Läs under lovet! – Läs sammanhängande minst 10 minuter om dagen för att få kryssa i en bingoruta. Du kan läsa skönlitteratur, faktaböcker eller tidningar t.ex. Det har smugit in en liten luring på lappen och ni behöver hitta felet. Vilket år är det i år och vilket år blir det efter nyår? Ni kan ändra till rätt årtal på lappen. Lämna lappen till din lärare efter jullovet. Läsbingo jul

 

Kommande händelser:

  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt.
  • 8/1-2019 Skolstart

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.