Neptunus V. 8

Hej alla Neptunusar!

 

Under veckan som gått kunde vi äntligen genomföra vår allaktivitetsdag. Eleverna hade fått välja mellan fyra olika val: Skridskor, Pyssel och bak, Badminton och Sagovandring. Alla fick sitt första eller andrahandsval. Eleverna var mycket nöjda med upplevelserna efteråt. Vi hade ju också tur med vädret även om det var lite extra kyligt. Här kommer lite bilder från dagen:

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att arbeta med subtraktion och skillnad. Viktiga begrepp under veckan har varit skillnad, likheter, addition och subtraktion. Efter sportlovet kommer vi att börja med två helt nya begrepp, multiplikation och division. Det är många som längtat efter dessa räknesätt så det ska bli roligt att äntligen kliva in på detta område.

 

NO-lektionen har vi fortsatt med Kapten Balans och problemen med tid. Vad är egentligen “för riktigt länge sedan”? Ja, det kan vara igår eller på dinosauriernas tid!

 

I SO har vi denna vecka fortsatt vårt arbete med väsen och lärt oss mer om Lyktgubben och varför han är så arg. När vi tittade på Mytologerna så hade de som vanligt en bra lösning på problemet. Denna gång var det ett modernt mätredskap som var lösningen så att Lyktgubben kunde mäta alla tomter på ett bra sätt.

 

Under svenskalektionerna har vi i grön grupp arbetat med bokstaven Bb och röd grupp har arbetat med bokstaven G. Vi har också börjat förbereda oss inför att vi ska arbeta mycket med sagoskrivning efter lovet. I gröna gruppen kastade vi tärningar och hittade på sagor utefter bilderna och i röda gruppen använde vi en vanlig tärning där siffran motsvarade tex en karaktär.

 

friluftslivet fick eleverna se en film om islivräddning samt arbeta praktiskt kring detta tema. Därefter gick vi ut på en “100-promenad”, med 10 korta stopp där vi gjorde olika övningar 10 gånger.

 

idrotten spelade vi olika bollspel. Gottis hade delat upp planen i fyra delar där vi fick träna olika saker. Vi tränade på att kasta en boll lagom hårt så att mottagaren av bollen tycker att det känns bra att ta emot den.  Vi tränade också på att kasta boll mot väggen för att känna att den kommer tillbaka nästan lika hårt som vi kastar den. Vi använde ballonger för att träna passningar och vi fick prova på att passa en innebandyboll med klubba till varandra. Det var många rosiga kinder i slutet av lektionen: Ännu en gång var det härligt att se så många engagerade elever som verklig gick in för uppgifterna.

 

Hem och skola

 

Föräldrakoordinatormöte
Den 6 mars är det föräldrakoordinatormöte igen och alla föräldrar i Neptunus är välkomna att höra av sig till oss koordinatorer (Linda och Helena) om någon vill att vi tar upp en fråga. Bifogar länk till info om Föräldrakoordinatorgruppen, inkl kontaktuppgifter och protokoll.
https://lemshaga.se/praktisk-info/foraldrakoordinatorgruppen/

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 23 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken till vecka 10.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Sportlov
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Vecka 9 Sportlov

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 01

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.